Lübnan-İsrail Ateşkesi Uzatıldı

ABD Hükümeti, Lübnan-İsrail Ateşkes Anlaşmasının Süresini Uzattı

ABD hükümeti, Lübnan ve İsrail arasında varılan ateşkes anlaşmasının süresinin 18 Şubat 2025’e kadar uzatıldığını duyurdu.

27 Kasım’da yürürlüğe giren ve İsrail ordusunun 60 gün içinde Lübnan’ın güneyinden çekilmesini sağlayan anlaşmanın süresi dolarken, ABD hükümetinden önemli bir açıklama geldi. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, anlaşmanın süresinin uzatıldığı belirtildi ve “ABD tarafından denetlenen Lübnan ve İsrail arasındaki anlaşma 18 Şubat 2025’e kadar yürürlükte kalacak” denildi. Açıklamada ayrıca, “Lübnan, İsrail ve ABD hükümetleri 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iadesi için müzakerelere başlayacak” ifadesine yer verildi. İsrail ordusu ise 24 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Lübnan’ın güneyinden çekilme sürecinin 60 günden fazla sürdüğünü savunarak, çekilmenin 26 Ocak’a kadar tamamlanamayacağını duyurmuştu. – WASHINGTON

Related Posts

Son dakika… İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon: Tunç Soyer’in de olduğu 137 kişi adliyeye sevk edildi!

Son dakika haberi… İzmir’de Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı’nın da aralarında olduğu 137 kişi gözaltındaki işlemlerin sona ermesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Aliağa Limanı’nda gemi yangını! Alevler geceyi aydınlattı

İzmir’de Aliağa Limanı’nda sökümü yapılan tanker gemisinde çıkan yangın karadan ve denizden müdahaleyle kontrol altına alındı.

Meclis Başkanı 41 oturumda seçilemeyince 4 eşek getirdi

Kosova’da, 15 Nisan’dan bu yana 41 kez toplanmasına rağmen meclis başkanı seçemeyen siyasi partilere yönelik protestolar sürüyor. Kosovalı aktivist Arianit Koci, meclis binası önüne 4 eşek getirerek siyasetçilerin uzlaşmaz tutumunu eleştirdi.

Türkiye yangın felaketi yaşıyor! Çeşme ve Ödemiş’te durum kritik

İzmir’in Çeşme, Ödemiş ilçeleri başta olmak üzere; Bursa’nın Mustafakemalpaşa ve Kütahya’nın Gediz ilçelerinde yangınlar devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’na ofis operasyonu: Mal sahibi ‘ihtiyaçtan’ satışa çıkardı

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi görüşmelerini yürüttüğü ofis satışa çıkarıldı. Mülk sahibi tarafından ilana konulan villa, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan ayrılmasının ardından hem parti kurmayları hem de kamuoyunun dikkatini çeken bir adresti. Şaibeli kurultay davası ve etkileri sürerken yaşananlar Kılıçdaroğlu’nu ‘bezdirme’ çabaları olarak nitelendiriliyor.

Serinlemek için baraj gölüne girip boğuldu

Elazığ’da Derman Tokur (51), serinlemek için girdiği baraj gölünde boğuldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.