Ahmet Hakan: Ben CHP’nin yerinde olsam TÜSİAD’a “Senin susman, konuşmandan daha hayırlı” derim

TÜSİAD Olağan Genel Kurulu’nda yapılan “Politik hayatta olağanüstü olaylar” başlıklı sunumda son zamanlarda gazeteciler, iş insanları ve politikacılara yönelik baskılar ile TSK’dan ihraç edilen teğmenlere yer verildi. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan‘ın iktidara yönelik eleştirileri büyük yankı uyandırdı. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan “Ben CHP’nin yerinde olsam TÜSİAD’a ‘ne olur sus’ derim” başlıklı yazısında, CHP adına TÜSİAD’a seslenerek, “Senin susman, konuşmandan daha hayırlı. Çünkü sen konuştuğun zaman hükümetin eline ‘Bakın, bakın! Milleti sömüren para babaları nasıl da bize karşılar’ falan türü enfes bir koz veriyorsun. Senin konuşman, hükümete şahane bir pas oluyor. O nedenle sus istersen,” dedi.

Hakan şöyle yazdı:

“Ben CHP’nin yerinde olsam TÜSİAD’a şunları söylerim:

– Senin susman, konuşmandan daha hayırlı. Çünkü sen konuştuğun zaman hükümetin eline “Bakın, bakın! Milleti sömüren para babaları nasıl da bize karşılar” falan türü enfes bir koz veriyorsun. Senin konuşman, hükümete şahane bir pas oluyor. O nedenle sus istersen.

– Geçmişte hükümetler kurup hükümetler devirmiş bir örgütsün. Şu ana kadar bu kirli geçmişinle hesaplaşmadın, en küçük bir nedametin yok. İşte bu kirli bagajın nedeniyle itirazlarının haklılığına ya da haksızlığına pek bakılmıyor. “Bunların mutlaka bir hesabı vardır” deniliyor. İşin en kötü tarafı: İster istemez bu hesaba ben de ortak oluyorum. O nedenle sussan çok daha iyi edersin.

– Sen bu iktidara ana muhalefet partisinin dili ve üslubuyla itiraz edince… Seninle benim aramda hiçbir fark kalmıyor. Bu durum da aramızda gizli bir mutabakat olduğu algısına neden oluyor. Sanki ben iktidara gelince sana gün doğacakmış gibi bir algı! Sanki ben para babalarının iktidarını kuracakmışım gibi bir algı! O nedenle çok rica ederim sus.

– Senin dile getirdiğin itirazlar, benim sabah akşam haykırdığım gerçeklerdir. Ama ne hikmetse… Benim sabah akşam haykırdığım bu gerçekleri senin dile getirmen iktidara moral motivasyon sağlıyor. Sen konuştuğunda iktidarı yıpratmış olmuyorsun, tam tersine iktidara müthiş bir enerji yüklemiş oluyorsun. Yani hükümete hiç de hak etmediği bir alan açmış oluyorsun. Ne olur sus.

– Uzun süre hiç konuşmadın. Günler, haftalar, aylar, yıllar geçti hep sustun. Sonra aniden konuştun. Üstelik topluma neden uzun süre sustuğunu açıklama zahmetine bile girmedin. Çünkü senin oy almak gibi bir derdin yok. Çünkü senin halka hesap vermek gibi bir derdin yok. Çünkü senin halkı ikna etmek gibi bir derdin yok. Ama bu dertlerin tümü bende var. O nedenle sus, lütfen sus.”

 

Related Posts

Devlet kurumları Sokak canlılarının rehabilitesi için bir araya geldi

Adana Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen Sokak Hayvanları Rehabilitesi konulu toplantı, Adana Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü binasında yapıldı.

MHP’li başkan isyan etti: Vallahi billahi çaresiziz! Devlet nerede?

Gümüşhane Arzularkabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, belde de bulunan çimento fabrikasının çevre kirliliğine neden olduğunu belirterek, “Devlet ne için var insan için var ama bunlar insanları öldürmek için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

Vergi olmayan tek ülke: Sadece 63 kişi yaşıyor

Avrupa’nın ortasında, yalnızca 63 kişinin yaşadığı ve hiçbir ülke tarafından tanınmayan sıra dışı bir ülke yükseliyor. Vergisiz ve müdahalesiz..

Murat Ongun: Ortada gerçekten izaha muhtaç tuhaf bir durum var

İBB soruşturmasında tutuklu bulunan Medya AŞ Genel Müdürü Murat Ongun, İBB’ye yönelik ikinci dalga soruşturmasının tutanaklarını değerlendirdi. Ongun, “Tutuklananların bazılarının adını dahi ilk kez duydum. Bir bölümünü görsem tanımam. Ayrıca bir kısmı da AK Parti döneminde göreve başlamış kişiler.” ifadesini kullandı.

Bu ne perhiz bu ne ihale!

‘Kamuda tasarruf başarıyla sürüyor’ diyen Şimşek’in bakanlığı yeni araç ihalesiyle yandaşlara para aktardı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Hindistan’ın saldırıları sonrası Pakistanlı mevkidaşıyla görüştü

Hindistan’ın Pakistan’a düzenlediği füze saldırıları sonrası Türkiye, İslamabad yönetimi ile ilk teması gerçekleştirdi. Dışişleri Kaynaklarından edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Muhammed İshak Dar ile telefonda görüştü. İki Bakanın görüşmesinde Pakistan ve Hindistan arasındaki son gelişmeler ele alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir