Saadet Partisi Milletvekili Atmaca, Konut Yapı Kooperatifleri İçin Kanun Teklifi Sundu
Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, Türkiye genelinde birçok ilde konut yapı kooperatifleri nedeniyle mağdur olan vatandaşların sorunlarını çözmek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun teklifi sundu. Atmaca, kooperatif üyelerinin haklarını koruyacak düzenlemeler önerdiğini belirterek, konuyla ilgili iki ayrı soru önergesi verildiğini açıkladı.
Atmaca’nın sunduğu ‘1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ ile ilgili konuşan Atmaca, “Özellikle bazı kooperatif yöneticilerinin kötü niyetli uygulamaları sonucunda konut maliyetini tamamen ödemiş üyelerden ek ödemeler talep edilmesi ve yeniden borçlandırılması vatandaşları mağdur etmektedir. Hazırlanan kanun teklifiyle konut yapı kooperatifleri üyelerinin, konut tapusunu aldıktan sonra üyelikten çıkabilmesi ve sonradan ek maliyet yüklenememesi sağlanacak. Bu sayede mağduriyetleri yaşamış olan vatandaşların hakları korunacak ve hukuki güvenceleri artırılacak” şeklinde konuştu.
Atmaca, konunun sadece yasal düzenlemelerle sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a hitaben iki ayrı soru önergesi verdiğini belirtti. Kooperatiflerde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için hükümetin ne gibi adımlar attığını sormuş ve vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi için gereken çalışmaların yapılıp yapılmadığını talep etti.
Atmaca’nın verdiği örneklerle birlikte kooperatifler sektöründe yaşanan sorunların boyutu ortaya konurken, vatandaşların haklarının korunması ve mağduriyetlerin giderilmesi için yapılan bu girişimlerin önemi vurgulandı.
- Atmaca’nın Kanun Teklifi
- Kooperatif Mağduriyetleri
- Hakların Korunması
More Stories
Maltepe AVM’de Bıçaklı Kavga: 1 Yaralı
Başkan Çetin, Ramazan Ayında Pazar Denetimlerine Katıldı
Frankfurt Havalimanı’nda Grev