İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, lüks geziye gittiği ortaya çıkan yardımcısını görevden aldı

İran’da Güney Kutbu’na kendi kişisel imkanlarıyla lüks geziye gittiği gerekçesiyle eleştirilerin hedefi olan Parlamento İşlerinden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şehram Debiri, görevden alındı.

Cumhurbaşkanlığı’nın yazılı açıklamasına göre Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, yayımladığı kararnameyle Debiri’yi görevden aldı.

Açıklamada, Pezeşkiyan’ın şu ifadeleri yer aldı:

“Nevruz sırasında Güney Kutbu’na eğlence amaçlı seyahatte olduğunuz tespit edildi. Dindarların örneğini izlemekle övünen bir hükümette, halk üzerindeki ekonomik baskıların hala yüksek olduğu ve yoksulların çok olduğu bir ülkede, resmi görevlilerin, kişisel harcamalarla bile olsa pahalı eğlence gezileri yapması savunulabilir veya haklı gösterilebilir değildir ve yetkililerin sade yaşam standartlarıyla uyuşmamaktadır.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Debiri, nevruz tatili sırasında Güney Kutbu’na gittiği ortaya çıkınca özellikle muhafazakâr medyada eleştirilerin hedefi olmuştu.

Zengin bir doktor olan Debiri, devletin imkanlarıyla değil, kendi parasıyla geziye çıktığını açıklamış buna rağmen halkın ekonomik sorunlarla mücadele ettiği ülkede tepkileri üzerine çekmişti. (AA)

Related Posts

Metan gazı zehirlenmesi sonucunda şehit düşen Mahsun Yeşildemir ve Abdurrahman Akdoğan son yolculuklarına uğurlandı

Metan gazı zehirlenmesi sonucunda şehit düşen Mahsun Yeşildemir ve Abdurrahman Akdoğan son yolculuklarına uğurlandı

Kral Charles, 7 Temmuz saldırılarının yıl dönümünde konuştu

2005 yılında Londra’da düzenlenen ve 52 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 800 kişinin yaralandığı 7 Temmuz saldırılarının 20. yılında Kral Charles duygusal bir açıklama yaptı. Açıklamada “Hayatları sonsuza dek değişen herkes için kalpten …

Brezilya, 17. BRICS Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor

Geçen yıl Rusya’da düzenlenen BRICS Zirvesi’nin 17.’si bugün Brezilya’da başlıyor. Putin ve Şi’nin video konferans yöntemiyle katılacağı zirvede Rusya’yı Dışişleri Bakanı Lavrov temsil edecek. Türk Dışişleri Bakanı Fidan da iki gün boyunca BRICS Zirvesi etkinliklerinde yer alacak.

Sen Nehri 102 yıl sonra yüzmeye açıldı

FRANSA’nın başkenti Paris’te Sen Nehri 102 yıl sonra ilk kez yüzmeye açıldı.

CHP’li Ali Mahir Başarır adliye önünde çileden çıktı: ‘Çekin elinizi belediyelerimizin üstünden’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in hakkında verilen tutuklama kararının ardından adliye önünde açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, “Onurunuz varsa, cesaretiniz varsa, şerefiniz varsa gelin mücadelenizi bizimle yapın, çekin elinizi belediyelerimizin üstünden” dedi.

İngiltere’den 14 yıl sonra Şam’a ilk ziyaret! Suriye’ye rekor insani yardım

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Şam’da Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara ile görüştü. Bu, İngiltere’den 14 yıl aradan sonra Şam’a bakanlık düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret oldu. İngiltere’nin 94.5 milyon sterlin insani yardım, kimyasal silahların imhası için 2 milyon sterlin yardım yapacağı duyuruldu.