Manisa’da Çaşır Otu Hasadı Başladı

Demirci Dağlarında Çaşır Otu Hasadı Başladı

Manisa’nın Demirci ilçesinin bin 200 rakımlı dağlarında doğal olarak yetişen çaşır otunun hasadı başladı. Nisan ayında bin 200 rakımlı zirvelerde bulunan ormanlarda yetişen çaşır otu, yöre sakinleri tarafından toplanarak 30 lira fiyatla satılmaktadır. Sindirim ve mide problemlerine iyi geldiği bilinen bu ot, yemeklerde de tercih ediliyor.

Turşusu da yapılan çaşır otunu toplamak için ulaşım araçlarının çıkamadığı dağlara yürüyerek giden Hoşçalar Mahallesi’nden Nurullah Yanar, sabahın erken saatlerinde doğal olarak yetişen çaşır otlarını toplamaktadır. Yanar, bin 200 rakımlı Gelin Uçtu Tepesi ve Başaalan mevkilerinden topladığı çaşır otlarını ilçeye getirerek sokak sokak dolaşarak satmaktadır. Demircili vatandaşlar, çaşır otlarına büyük ilgi göstererek satın almaktadır.

Çiftçi Nurullah Yanar yaptığı açıklamada, “Çaşır otları nisan ayının 10’unda çıkmaya başlar, mayıs ayının sonuna kadar devam eder. Doğal olarak yetiştiği için hiçbir gübre veya ilaç kullanılmamaktadır. Salatalarda, pilavda ve çeşitli yemeklerde tercih edilmektedir. Birçok kişi, turşu yapmak için de çaşır otunu tercih etmektedir. Mide ve sindirim problemleri olanlar, çiğ olarak tükettiklerinde şifa bulmaktadır. Toplanması oldukça zor olan bu otu her yıl nisan ve mayıs aylarında toplayarak para kazanıyorum” şeklinde konuştu. – MANİSA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Adli Tıp Teknikeri Kontenjanı Açılmalı

Adli tıp teknikeri kontenjanı açılmalı ! CHP Ankara Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr Aylin Yaman bu konuda önerge verdi. 

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.

Obezite iğnelerinin yan etkileri: Bırakılınca kilolar geri dönüyor

Zayıflatıyor ama kusturuyor. İştahı bastırıyor ama kası eritiyor. Etkiyi anlatan çok, bedeli konuşan az. TikTok’ta ince bedenler, gerçekte boşalan mideler, yıpranan sinir sistemleri… İlacı bırakanların % 70’i eskiye geri dönüyor.

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.

Böbrek hastalığının sessiz belirtilerine dikkat!

İzmir’den Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Kayataş, kronik böbrek hastalığının belirtilerine ve risk faktörlerine dikkat çekerek, sağlıklı yaşam tarzı ve erken tanının hastalığın ilerlemesini büyük ölçüde yavaşlatabileceğini vurguladı.