Boyun fıtığı ne zaman ameliyat edilmeli?

Boyun Fıtığı Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Boyunda hissedilen ağrılar bazen sıradan ağrı kesicilerle geçebilirken, bazen de daha ciddi bir durumun habercisi olabilir. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aybars Akkor, boyun ağrısının omuza ve kola yayılması durumunda boyun fıtığı şüphesi üzerinde durulması gerektiğini belirtiyor.

Boyun Fıtığı Nedir?

Boyun fıtığı, omurilikten çıkan sinirleri sıkıştıran bir durumdur. Fıtık oluştuğunda boyun ve sırt ağrısı, kol ağrısı veya uyuşukluk hissedilebilir. Akkor, boyun fıtığının genellikle ameliyatsız tedavi edilebileceğini vurguluyor.

Fizik Tedaviyle Düzeltilebilir mi?

Hastaların tedavisi, muayene bulguları ve MR görüntüleri doğrultusunda belirlenir. Fizik tedavi, manuel terapiler ve ağrı kesiciler genellikle önerilen tedavi yöntemleridir.

Ameliyat Korkusu ve Sonuçları

Ameliyat endişesi taşıyan hastaların bu korkularının gereksiz yere uzaması durumunda ciddi sorunlarla karşılaşabileceğine dikkat çekiliyor. Gelişen teknoloji sayesinde boyun ameliyatları günümüzde oldukça güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Boyun fıtığı ameliyatlarından sonra hasta, kısa bir iyileşme sürecinin ardından normal yaşamına dönebilir. Ancak, ameliyat gerektiği halde ertelenmesi ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, boyun fıtığı belirtileri olan hastaların uzman bir doktora danışmaları önem taşımaktadır.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aybars Akkor

Related Posts

Adli Tıp Teknikeri Kontenjanı Açılmalı

Adli tıp teknikeri kontenjanı açılmalı ! CHP Ankara Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr Aylin Yaman bu konuda önerge verdi. 

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.

Obezite iğnelerinin yan etkileri: Bırakılınca kilolar geri dönüyor

Zayıflatıyor ama kusturuyor. İştahı bastırıyor ama kası eritiyor. Etkiyi anlatan çok, bedeli konuşan az. TikTok’ta ince bedenler, gerçekte boşalan mideler, yıpranan sinir sistemleri… İlacı bırakanların % 70’i eskiye geri dönüyor.

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.

Böbrek hastalığının sessiz belirtilerine dikkat!

İzmir’den Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Kayataş, kronik böbrek hastalığının belirtilerine ve risk faktörlerine dikkat çekerek, sağlıklı yaşam tarzı ve erken tanının hastalığın ilerlemesini büyük ölçüde yavaşlatabileceğini vurguladı.