Toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor: Ücret zammı ve sosyal haklar gündemde!

Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Ücret ve Sosyal Haklar Masada

Üçüncü oturum, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek. Türk-İş ve Hak-İş temsilcileri, 21 maddelik teklif taslağını görüşmek üzere bir araya gelecek.

Kamuda en düşük günlük ücretin 1800 liraya yükseltilmesi talep ediliyor. Kıdem zammı ve refah payı da masadaki talepler arasında bulunuyor. Ayrıca, toplantıda bir sonraki oturumun tarihi netleştirilecek.

Görüşmelerde Ücret ve Sosyal Haklar Öne Çıkıyor

İdari konularda uzlaşma sağlanmış olsa da ücret artışı ve sosyal haklar konusunda net bir anlaşma henüz yok. Bu durum, işçi kesiminde beklentilerin yükselmesine ve sürecin yakından takip edilmesine sebep oluyor.

Detaylı Bir İnceleme ve Koordinasyon Gerekiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplu sözleşme sürecinin titizlikle yürütülmesi gerektiğini vurguladı. TÜHİS ev sahipliğinde yapılan ilk toplantının ardından sürecin devam ettiğini belirtti.

Işıkhan, “24 Nisan’da yeni bir toplantı gerçekleşecek. Süreci dikkatle yönetiyoruz. Henüz erken olduğunu düşünerek herhangi bir açıklama yapmak istemiyorum. Ücretler, özlük hakları ve sosyal yardımlar konusunda teknik heyetler detaylı çalışmalarını sürdürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, süreci koordine ediyor ve detayları inceliyor” dedi.

Related Posts

Resmi Gazete’de yayımlandı… Yumurta satışında yeni dönem!

Yumurta israfının önlenmesi amacıyla sofralık yumurtanın raf ömrü için var olan “son tüketim tarihi” ibaresi, “tavsiye edilen tüketim tarihi” olarak değiştirildi. Yeni düzenlemelere uyum sağlaması için 31 Aralık 2025’e kadar geçiş süresi verildi.

Arhavi’de 8 Bin Maviyemiş Fidanı Dağıtıldı

Arhavi’de çiftçilere 8 bin maviyemiş fidanı dağıtıldı, tarımsal faaliyetler çeşitlendirilecek.

Germencik’te Zincir Market Denetimleri Yapıldı

Aydın’ın Germencik ilçesinde, belediye ekipleri vatandaşların sağlığını ve ekonomik güvenliğini korumak amacıyla zincir marketlerde denetimler gerçekleştirdi. Fiyatlar, son kullanma tarihleri ve hijyen şartları incelendi.

THY’den kabin memuru olmak isteyenlere 4 ayrı kariyer fırsatı

Dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları (THY), kabin memuru olmak isteyen adaylara yönelik dört farklı kategoride iş ilanı yayımladı. THY, kariyerine gökyüzünde başlamak isteyen binlerce adaya Take-Off Cabin programı …

Kraliyet Ailesi’ne bu yıl kiraz yok

Vatandaşların yüksek fiyatı nedeniyle tadına bakamadığı kirazı, İngiliz Kraliyet Ailesi de yiyemeyecek. Zirai donun ardından Eskişehir’de kiraz hasadı yapılamıyor.

Almanya’da iflaslar artıyor

Almanya’da şirket iflas başvuruları haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 artarken, yılın ikinci çeyreği iflaslarda son 20 yılın en yüksek seviyesine sahne oldu.