İran için kritik nükleer sızıntı açıklaması

Natanz Nükleer Tesisi’nde Radyasyon ve Kimyasal Sızıntı Olayı!

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), İran’daki Natanz Nükleer Tesisi’nde meydana gelen radyasyon ve kimyasal sızıntı olayını duyurdu. Ajans, durumun kontrol altına alınabileceğini vurgularken, çevre ve insan sağlığı için ciddi risklerin bulunduğuna dikkat çekti.

İsrail Nükleer Tesislere Saldırı Düzenledi!

İsrail’in nükleer tesislere yönelik saldırıları devam ediyor. Son saldırıda, İran’ın başkenti Tahran’da ve çeşitli diğer şehirlerde patlama sesleri duyuldu. İsrail Ordu Sözcüsü, İsfahan’daki saldırıda nükleer tesislerin hedef alındığını doğruladı. İran medyası da patlamayı “devasa” olarak nitelendirdi.

Natanz Nükleer Tesisi’nde Kontaminasyon Tespit Edildi!

İran yönetimi tarafından yapılan açıklamalarda, Fordo ve İsfahan’daki nükleer tesislerde hasar meydana geldiği belirtildi. Ancak IAEA’nın yaptığı değerlendirmede, Natanz Nükleer Tesisi’nde ciddi bir radyolojik ve kimyasal kontaminasyon tespit edildi. IAEA Başkanı Rafael Mariano Grossi, tesisin içinde radyoaktif ve kimyasal maddelere bağlı önemli bir kirlilik bulunduğunu açıkladı.

Grossi, “Natanz’daki yer altı zenginleştirme bölümüne yönelik bir saldırı belirtisi yok, fakat elektrik tedarikine yapılan saldırı santrifüjlere zarar verebilir” şeklinde konuştu. Olayın çalışanlar ve çevre için ciddi sağlık ve güvenlik riskleri oluşturabileceği belirtilirken, durumun yakından takip edileceği ifade edildi.

Related Posts

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: Gün; ortak akılla, ortak vicdanla, ortak mücadeleyle bir olma günüdür

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: Gün; ortak akılla, ortak vicdanla, ortak mücadeleyle bir olma günüdür

DEM Parti Grup Toplantısı başladı

DEM Parti Grup Toplantısı başladı. Tülay Hatimoğlulları Meclis Grup Toplantısı’nda konuşuyor…

İstanbul’da FETÖ operasyonunda 10 gözaltı

İstanbul’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) güncel yapılanmasında faaliyet yürüttüğü belirlenen 10 zanlı gözaltına alındı.

Metan gazı zehirlenmesi sonucunda şehit düşen Mahsun Yeşildemir ve Abdurrahman Akdoğan son yolculuklarına uğurlandı

Metan gazı zehirlenmesi sonucunda şehit düşen Mahsun Yeşildemir ve Abdurrahman Akdoğan son yolculuklarına uğurlandı

Kral Charles, 7 Temmuz saldırılarının yıl dönümünde konuştu

2005 yılında Londra’da düzenlenen ve 52 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 800 kişinin yaralandığı 7 Temmuz saldırılarının 20. yılında Kral Charles duygusal bir açıklama yaptı. Açıklamada “Hayatları sonsuza dek değişen herkes için kalpten …

Brezilya, 17. BRICS Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor

Geçen yıl Rusya’da düzenlenen BRICS Zirvesi’nin 17.’si bugün Brezilya’da başlıyor. Putin ve Şi’nin video konferans yöntemiyle katılacağı zirvede Rusya’yı Dışişleri Bakanı Lavrov temsil edecek. Türk Dışişleri Bakanı Fidan da iki gün boyunca BRICS Zirvesi etkinliklerinde yer alacak.