Dünyanın en pahalı evini bir Türk satın aldı: 130 milyon dolar verdi

Gayrimenkul Sektöründe Türk Vatandaşları Öne Geçti: 2025 İlk 5 Ayında Neler Yaşandı?

2025’in ilk 5 ayında gayrimenkul sektöründe dikkat çeken bir değişim gözlendi. Türk vatandaşları, yurt dışından 793 konut alarak, ilk kez yabancıların Türkiye’de edindiği konut sayısını geride bıraktı. Aynı dönemde, yabancılar Türkiye’den 731 konut satın aldı.

Bu veriler, yatırım tercihlerinde ciddi bir değişiklik olduğunu ortaya koyuyor. 2021’de Türk vatandaşlarının yalnızca 371 konut aldığı göz önüne alındığında, son dört yıldaki artış %113’ü aşıyor.

Dünyanın En Pahalı Dairesi Bir Türk Milyarder Tarafından Satın Alındı

2024’e ilişkin raporlarda dünya emlak piyasasında dikkat çeken bir satış gerçekleşti. Medyaya yansıyan bilgilere göre, dünyanın en yüksek fiyatlı dairesi 130 milyon dolara bir Türk milyarder tarafından satın alındı. Bu eşsiz dairenin bulunduğu proje halen inşaat halindedir ve tamamlanma tarihi 2027 olarak planlanmıştır.

Kimliği gizli tutulan alıcının yanı sıra, lüks konutun görselleri ve detayları kısa sürede sosyal medyada büyük ilgi gördü. Projede, akıllı bina sistemlerinden özel uçuş alanına kadar birçok ayrıcalıklı özellik bulunmaktadır.

Yatırım Tercihlerindeki Değişimin Sebepleri

Uzmanlara göre, Türk vatandaşlarının yurtdışına yönelmesinde etkili olan bazı önemli faktörler şunlardır:

Kur avantajı ve Avrupa’da gayrimenkul yatırımı fırsatları
Çifte vatandaşlık programları
Eğitim, sağlık ve yaşam kalitesi gibi motivasyonlar
Türkiye’deki gayrimenkul yatırımının cazibesinin azalması

Bu gelişme, “Türkiye’den küresel mülke yöneliş” şeklinde yorumlanmaktadır.

Ekonomik ve Sosyal Etkilerin Gündemde Olduğu Bir Dönem

Bu artış sadece gayrimenkul yatırımıyla sınırlı değil. Türk yatırımcıların Avrupa, ABD, Dubai gibi merkezlerde gayrimenkul edinmesi, sosyoekonomik göçün farklı bir yönü olarak kabul edilmektedir. Bu durum, Türkiye’deki yatırım ortamının rekabetçiliğini de sorgulamaya açmaktadır.

Related Posts

Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta arttı

Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta önceki aya göre yüzde 4 artarak 30 bin 680’e yükseldi.

En düşük emekli maaşı için kulislerde konuşulan en güçlü rakam

Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasına sadece iki gün kaldı. Aylardır merakla beklenen 6 aylık enflasyon zammı konusu nihayet netlik kazanacak. Bununla birlikte, en düşük emekli maaşına yapılacak bir düzenlemenin gündemde olup olmadığı da emekliler ve kamuoyu tarafından sıkça tartışılan bir diğer konu. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte kulislerde konuşulan en güçlü rakamlar…

Piyasaların ana gündemi Kurultay davası! Çıkacak kararı bekliyorlar

İç ve dış gelişmeleri piyasaları etkilemeyi sürdürüyor. İçeride, haftanın ilk günü piyasaların odağı CHP Kurultay davası. İkinci gündem ise 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon oranları. Geçen haftayı yoğun geçiren piyasalarda bu haftanın iki gündemi …

Tesla araba stokluyor

Dünyada araçlarının gezegenin tüm ülkelerindeki park yerlerini doldurmasını istemeyen hiçbir otomobil üreticisi yoktur. Ancak yaşananlar biraz endişe verici. Amerikan markası geçen yıldan beri modelleri için depolama alanı kiralıyor ve bunları …

Bursa’nın ihracatı 116 ülkeyi geride bıraktı

Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden Bursa, geçen yıl gerçekleştirdiği 18,2 milyar dolarlık ihracatla 116 ülkeyi geride bıraktı.

TÜED Genel Başkanı Ergün’den Emekliler Günü mesajı

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, “hükümetten öncelikle emeklilere 3 Temmuz’da açıklanacak olan TÜFE rakamlarının üzerine seyyanen bir zam uygulanmasını, en düşük aylığın da açlık sınırı seviyesinin üzerine çekilmesini beklediklerini” bildirdi.