Chrome’a yapay zeka destekli rakip

OpenAI’nin yeni tarayıcısı, Google’ın uzun zamandır devam eden başarısının ana unsurlarından biri olan kullanıcı verilerine doğrudan ulaşmayı hedefliyor.

CHROME ÜZERİNDEKİ BASKI ARTABİLİR

Uzmanlara göre, özellikle Google Chrome’un reklam gelirlerini oluşturan kullanıcı verilerini hedef alması açısından bu durum önemli bir adım olabilir. Eğer bu tarayıcı, ChatGPT’nin haftalık 400 milyon aktif kullanıcısı tarafından benimsenirse, Chrome üzerindeki baskı önemli ölçüde artabilir. Şu anda Chrome, Google’ın reklam gelirinin yaklaşık yüzde 75’ini sağlıyor.

OpenAI’nin tarayıcısı, bazı kullanıcı etkileşimlerini geleneksel sitelere yönlendirmek yerine, ChatGPT benzeri bir sohbet arayüzü üzerinden gerçekleştirecek. Bu sayede kullanıcılar, çoğu işlemi doğrudan siteye gitmeden bu sohbet üzerinden tamamlayabilecek. Bu strateji, OpenAI’nin yapay zeka hizmetlerini geniş bir alanda entegre etme çabasının bir parçası olarak dikkat çekiyor.

KULLANICI ADINA İŞLEM YAPABİLECEK

Yapay zeka destekli tarayıcı ile, OpenAI’nin geliştirdiği “yapay zeka ajanları”, kullanıcılar adına işlem yapabilecek. Örneğin, rezervasyon yapma veya formları doldurma gibi işlemler, tarayıcı içinde otomatik hale getirilebilecek. Bu durum, OpenAI’nin farklı bir rekabet ortamına girmesine olanak tanırken, kullanıcıların internet deneyimini önemli ölçüde dönüştürebilir.

OpenAI’yi zorlu bir rekabet süreci bekliyor. Google Chrome, dünya genelinde 3 milyardan fazla kullanıcıya sahip ve küresel tarayıcı pazarının üçte ikisini kontrol ediyor. Apple’ın Safari tarayıcısı ise yalnızca yüzde 16 pazar payı ile ikinci sırada yer alıyor. OpenAI ise, yeni tarayıcısı ile bu pazarın büyük bir kısmını hedefliyor. Ayrıca, Brave, The Browser Company ve Perplexity gibi yapay zeka odaklı girişimler de bu yıl içinde kullanıcılar adına işlem yapabilen tarayıcılar geliştirdi.

OpenAI’nin tarayıcısı, Google’ın açık kaynaklı Chromium altyapısı üzerine kurulacak. Bu altyapı, sadece Chrome’un değil aynı zamanda Microsoft Edge ve Opera gibi diğer büyük tarayıcıların da temelini oluşturuyor. OpenAI, bu altyapıyı kullanarak, topladığı verilere daha fazla kontrol sağlamayı hedefliyor.

Related Posts

Intergalactic’in PS 5 test süreci sızdırıldı

4Chan’da paylaşılan test bilgilerinde, oyun Ubisoft tarzı açık dünya değil, ama keşfedilebilir geniş alanlara sahip deniyor. Parkur ve planörle hareket özgürlüğü sağlanacak, hızlı seyahat noktaları da olacak. Dövüş sistemi God of War 2018 kalitesinde …

CapCut 6.6.0 bomba gibi geldi: Profesyonel kalite, ücretsiz kullanım

Bytedance tarafından geliştirilen popüler video düzenleme uygulaması CapCut, 6.6.0 sürümüyle kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Hem mobil cihazlarda hem de Windows işletim sisteminde çalışan bu yazılım, çok katmanlı zaman çizelgesi, ana …

Grok’un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok’un kullanıcılara hakaret içerikli yanıtlar vermesi tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok, yeni geliştirilen algoritması sonrasında kullanıcıların sorularına dini, kültürel ve siyasi bağlamda ağır hakaret içeren yanıtlarla karşılık verdi. Grok’tan önce Microsoft tarafından geliştirilen Tay ve Meta tarafından geliştirilen BlenderBot 3 de sosyal medya kullanıcılarına ırkçı ifadelerle yanıtlar vermişti.

İstanbul’da geçen Türk oyunu dünyada gündem oldu

Türk oyun stüdyosu Elyzio’nun yeni projesi “Pera Coda”, uluslararası oyun basınında geniş yankı uyandırdı.

Zuckerberg’den 100 milyon dolarlık maaş: WhatsApp’tan iş teklif ediyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketindeki yapay zeka krizine çözüm ararken doğrudan devreye girdi. Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Zuckerberg, işe almak istediği kişilere WhatApp mesajları göndererek yüklü paralar teklif ediyor.

Xbox uygulaması artık diğer platformlardan oyun açmanıza izin veriyor

Microsoft’un imza attığı yeni oyun arayüzü, Steam ve Epic gibi diğer platformlarla bütünleşik çalışacak.