Ali Erbaş: Gazze’de Soykırım Yaşanıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “Birlik Olursak Karanlıkları Aşarız”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Avrupa’nın ortasında, Srebrenitsa’da 1995 yılında 8 binden fazla kardeşimizin soykırıma uğradığına dikkat çekerek, benzer vahşetin bugün Gazze’de yaşandığını belirtti. Vicdansız, ahlaksız, siyonist işgalcilerin Gazze’de de katliam yaptığını vurgulayan Erbaş, “Ancak biz Müslümanlar, birlik olursak bu karanlıkları aşarız.” dedi.

Erbaş, kentte temaslarında bulunmak üzere Varlık Mahallesi’ndeki Varlık Camisi’nin temel atma törenine katıldı. Daha sonra ise Yeni Sanayi Mahallesi’nde hayırseverler tarafından yaptırılan Sıdıka Bilen Camisi’nin açılışına iştirak etti. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erbaş, camilerin Müslümanlar için sadece ibadet yeri değil aynı zamanda birer eğitim ve toplumsal dayanışma merkezi olduğunu vurguladı.

Camilerin cemaatsiz bırakılmayacağını belirten Erbaş, çocuklar ve gençlerle birlikte ibadet edileceğini ve dinin öğrenileceğini söyledi. Yaz Kur’an kurslarının önemine değinen Erbaş, “3 milyona yakın çocuğumuz yaz boyunca camilerimizde eğitim alıyor. Camilerimiz, bu yönüyle sadece ibadet yeri değil birer okul, birer mekteptir. Rabb’im camilerimizin eksikliğini göstermesin.” ifadelerini kullandı.

Gazze’deki soykırıma da dikkat çeken Erbaş, “Avrupa’nın ortasında, Srebrenitsa’da 1995 yılında 8 binden fazla kardeşimiz soykırıma uğradı. Aynı vahşet, bugün Gazze’de yaşanıyor. Vicdansız, ahlaksız, siyonist işgalciler, orada da katliam yapıyor ama biz Müslümanlar, birlik olursak bu karanlıkları aşarız.” diye konuştu. Törene Vali Osman Varol, İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, hayırseverler ve din görevlileri de katıldı.

Related Posts

Gazi Üsteğmen Mutlu Duran, Düğününü Yaptı

Kuzey Irak’ta PKK terör örgütü ile girilen çatışmada yaralanan ve Van 100. Yıl Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki baba ocağına dönen Gazi Üsteğmen Mutlu Duran, Merve Kaya Duran ile dünya evine girdi.

Geyve’de Orman Yangını: İki Mahalle Boşaltıldı

Sakarya’nın Geyve ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle Hacılar ve Taşoluk mahalleleri tedbiren tahliye edildi.

Uyuşturucu ile Yakalanan Semra E. Tutuklandı

İnegöl’de metamfetaminle yakalanan Semra E., mahkeme tarafından tutuklandı.

Siverek’te Üst Geçitte Dram

Bir genç intihar girişiminde bulundu, polis memuru yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Uludağ Premium Ultra Trail Koşusu Tamamlandı

Uludağ’da gerçekleşen Ultra Trail Koşusu’nda, 20 ülkeden 2650 sporcu çeşitli parkurlarda yarıştı.

Evde Adalet Hizmeti Osmaniye’de Uygulandı

Osmaniye’de sağlık sorunları nedeniyle mahkemeye gidemeyen vatandaşın ifadesi evde alındı.