Arap ülkeleri, yeni Papa 14. Leo’yu tebrik etti

Katar, BAE, Mısır, Irak, Lübnan ve Filistin Liderleri Yeni Papa’yı Tebrik Etti

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve yardımcısı Abdullah bin Hamed Al Sani ile Başbakan ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Papa 14. Leo’yu tebrik etmek için ayrı ayrı telgraflar gönderdi.

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, yardımcıları Muhammed bin Raşid Al Maktum ve Mansur bin Zayid Al Nahyan da Papa 14. Leo’yu tebrik etti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Papa 14. Leo’yu tebrik ederek, “Barış ve sevginin tesis edilmesi konusundaki çabanızı takdir ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Cemal Reşid, Papa 14. Leo’ya başarılar dileyerek, “Dünya halkları arasında barış ve kardeşlik misyonunda önemli bir rol oynayacağınıza inanıyoruz.” dedi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn ve Başbakan Nevvaf Selam da Papa 14. Leo’ya tebriklerini ileterek, barış ve diyalog kültürünün yayılması yolundaki çabalarında başarılar diledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Papa 14. Leo’yu tebrik ederek, Vatikan’daki yeni görevinde başarılar diledi.

El-Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib de Papa 14. Leo’yu tebrik ederek, dinler arası diyalog ve insanlık için daha iyi bir gelecek için çalışmaya devam etme çağrısında bulundu.

Vatikan’daki papalık seçiminde ABD’li Kardinal Robert Francis Prevost’un 14. Leo olarak seçilmesi duyurulmuştu.

Related Posts

‘Selam söyleyin’ deyip 4 yerinden vurdu

Antalya’da bir fırında çalışan Ramazan Koçak (58), sokak ortasında tanımadığı kişi tarafından bacağından 4 kurşunla vuruldu. Şüphelinin ateş ederken iş yerinin eski sahibinin oğlu için “B.’ye selam söyleyin” dediği belirtildi.

Diyabet hastası barbie bebek üretildi

Dünyaca ünlü oyuncak devi Mattel, yeni Barbie bebeğini diyabet hastası olarak tasarladı.

Uyuşturucu operasyonu: 35 tutuklama

Ali Yerlikaya, “Narkokapan-Tekirdağ” operasyonları sonucu 35 kişi tutuklandı” dedi.

Ünlü maden suları acilen marketlerden toplatılıyor

Bakteriyel kontaminasyon şüphesiyle Almanya’da piyasada bulunan ünlü maden suyu markalarının bazı partileri acil olarak geri çağrıldı. Tüketicilere “sakın içmeyin” uyarısı yapıldı.

Paşinyan’ın dini liderlere saldırılarına tepki: ‘Amaç geleneksel bağları bozmak’

Brezilyalı uluslararası ilişkiler uzmanı Conceiçao, Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan’ın dini liderlere ve Apostolik Kilise’ye yönelik saldırılarının geleneksel tarihi ve kültürel bağları ortadan kaldırmayı amaçladığını belirtti.

ABD Kuzey Koreli hacker Hyok’a siber saldırı yaptığı gerekçesiyle yaptırım kararı aldı

ABD, Kuzey Kore merkezli hacker grubu “Andariel” ile bağlantılı olduğunu belirttiği Song Kum Hyok’a, “kötü niyetli siber faaliyetlerde” bulunduğu gerekçesiyle yaptırım uyguladığını açıkladı.