Ayvalık Belediyesi, 2’nci Öğrenci Lokantası’nı hizmete açtı: 3 çeşit yemek ve meyve 30 lira

Ayvalık Belediyesi, 2. Öğrenci Lokantası’nı hizmete açtı. Lokantada 3 çeşit yemek ve meyvenin fiyatı 30 lira olarak belirlendi. 5 okulun olduğu bölgede bulunan lokantadan bin 750 öğrenci yararlanabilecek. Açılışın ilk günü dolayısıyla yemekler öğrencilere ücretsiz verildi.

Ayvalık Belediyesi tarafından, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk günlerinde belediye bünyesindeki Boğaziçi Otel’in alt katında hayata geçirilen Öğrenci Lokantası’nın ikincisi, ilçede okullar bölgesi olarak adlandırılan Ali Çetinkaya Mahallesi Adliye Binası arkasında yapılan tek katlı binada açıldı.

Belediye Başkanı Mesut Ergin, eşi Canan Ergin’in yanı sıra CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı ile öğrenciler ve velilerinin katılımıyla hizmete açılan 2. Öğrenci Lokantası’nda yemekler, ilk gün ücretsiz dağıtıldı.

Açılışta konulan Belediye Başkanı Mesut Ergin, hedeflerinin ilçede öğrencilerin öğün atlamamalarını sağlayabilmek olduğunu vurguladı.
Seçim döneminde Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde ikamet eden bir vatandaşın, “iki çocuğunun her gün ilçe merkezindeki okullarda eğitim aldığını, ekonomik sıkıntılar nedeniyle iki çocuğuna verdiği 100’er lira harçlıkla çocuklarının bir tost bile yiyemediği”nden yakındığını anlatan Başkan Ergin şöyle konuştu:

“.”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi, öğrencilerle birlikte kesildi. Lokantadan her gün bin 750 öğrenci yararlanacak. (ANKA)

 

Related Posts

Metan gazı zehirlenmesi sonucunda şehit düşen Mahsun Yeşildemir ve Abdurrahman Akdoğan son yolculuklarına uğurlandı

Metan gazı zehirlenmesi sonucunda şehit düşen Mahsun Yeşildemir ve Abdurrahman Akdoğan son yolculuklarına uğurlandı

Kral Charles, 7 Temmuz saldırılarının yıl dönümünde konuştu

2005 yılında Londra’da düzenlenen ve 52 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 800 kişinin yaralandığı 7 Temmuz saldırılarının 20. yılında Kral Charles duygusal bir açıklama yaptı. Açıklamada “Hayatları sonsuza dek değişen herkes için kalpten …

Brezilya, 17. BRICS Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor

Geçen yıl Rusya’da düzenlenen BRICS Zirvesi’nin 17.’si bugün Brezilya’da başlıyor. Putin ve Şi’nin video konferans yöntemiyle katılacağı zirvede Rusya’yı Dışişleri Bakanı Lavrov temsil edecek. Türk Dışişleri Bakanı Fidan da iki gün boyunca BRICS Zirvesi etkinliklerinde yer alacak.

Sen Nehri 102 yıl sonra yüzmeye açıldı

FRANSA’nın başkenti Paris’te Sen Nehri 102 yıl sonra ilk kez yüzmeye açıldı.

CHP’li Ali Mahir Başarır adliye önünde çileden çıktı: ‘Çekin elinizi belediyelerimizin üstünden’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in hakkında verilen tutuklama kararının ardından adliye önünde açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, “Onurunuz varsa, cesaretiniz varsa, şerefiniz varsa gelin mücadelenizi bizimle yapın, çekin elinizi belediyelerimizin üstünden” dedi.

İngiltere’den 14 yıl sonra Şam’a ilk ziyaret! Suriye’ye rekor insani yardım

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Şam’da Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara ile görüştü. Bu, İngiltere’den 14 yıl aradan sonra Şam’a bakanlık düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret oldu. İngiltere’nin 94.5 milyon sterlin insani yardım, kimyasal silahların imhası için 2 milyon sterlin yardım yapacağı duyuruldu.