CDU’lu vekilin sildiği paylaşım tartışma yarattı: ‘AfD’yi meşrulaştırır’

CDU Milletvekili Klöckner, AfD Seçmenlerinden Oy Almak İçin Instagram’da Paylaşım Yaptı

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Bilim ve Politika Vakfı’ndan araştırmacı Dr. Yaşar Aydın, CDU federal milletvekili ve eski federal tarım bakanı Julia Klöckner’in, AfD seçmenlerinden oy almaya yönelik Instagram paylaşımını eleştirdi. Aydın, Klöckner’in bu açıklamasının, AfD’ye meşruiyet kazandırabileceğini belirterek, “Klöckner’in çıkışı, AfD’nin yükselişi karşısında CDU’nun ne kadar tedirgin olduğunu gösteriyor” dedi.

Dr. Aydın: Klöckner’in Açıklaması Talihsiz


Dr. Yaşar Aydın

Konuyla ilgili açıklama yapan SPD Federal Meclis Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz, CDU Başkanı Friedrich Merz’in çifte vatandaşlarla ilgili açıklamalarını hatırlatarak, Klöckner’in açıklamasını eleştirdi. Özoğuz, “Bu tür açıklamalar büyük bir insan topluluğunu dışlıyor ve tehdit ediyor” dedi. Almanya Türk Toplumu ise Klöckner’in politikasını Nazileri kopyalamakla suçladı.

Özoğuz: Büyük Bir İnsan Topluluğu Dışlanıyor, Küçük Düşürülüyor

SPD Federal Meclis Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz, Klöckner’in açıklamasını eleştirerek, “Bu tür açıklamalar büyük bir insan topluluğunu dışlıyor ve tehdit ediyor” dedi. Özoğuz, CDU’nun AfD’nin politikalarını benimsemesinin alarm verici olduğunu belirtti.

CDU milletvekili Julia Klöckner’in açıklamalarına, Rheinland Pfalz eyaletinden SPD’li ve Yeşiller Partili politikacılardan da sert tepkiler geldi. Yeşiller’den federal milletvekili ve eyalet liste başı adayı Misbah Khan, Klöckner’in açıklamasını ‘büyük bir siyasi sorumsuzluk’ olarak nitelendirdi. Eyalet kamu yayın kuruluşu SWR’e konuşan Khan, “CDU’nun AfD politikalarını benimsemesi, alarm verici” dedi.

SPD Rheinland Pfalz Genel Sekreteri Marc Ruland ise Instagram’da, “AfD politikası isteyen CDU’ye seçsin” diyerek, Klöckner’in açıklamasını eleştirdi.


Klöckner’in daha sonra sildiği paylaşım.

Related Posts

Senegal’de Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında siyasi kriz

Senegal’de Başbakan Ousmane Sonko, Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye’ı ülkede otorite boşluğu oluşturmakla uçladı. Başbakan Sonko, partisi PASTEF’in bir toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump’ın 5 Afrika ülkesiyle düzenlediği mini zirve dolayısıyla ülke dışında bulunan Faye’a sert eleştirilerde bulundu.

Papağan operasyonu: Nesli tehlike altında olan Ara Macao papağanı Aksaray’da bir restoranda bulundu

Doğanın ve hayvanların korunması amacıyla birçok faaliyet yürüten Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, yaptığı çalışmalarda Paşacık Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir restoranda, bulundurulması, beslenmesi, ticareti …

Erdoğan’ı kızdıracak anket! İmamoğlu makası açtı, farkı 15’e çıkardı

Ank-Ar’ın yaptığı son ankette tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu’nun, Erdoğan’la arasındaki farkı yüzde 15’e çıkardığı görüldü.

İmamoğlu’ndan dikkat çeken Ümit Özdağ açıklaması

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında önemli bir mesaj yayınladı

Kaza sonrası ortalık savaş alanına döndü! Çok sayıda yaralı ve gözaltı var

Gaziantep’te, 3 otomobilin karıştığı zincirleme kaza sonrası kavga çıktı. Sopa, yumruk ve kaldırım taşlarıyla birbirine saldıran ve bölgeye gelen polis ekiplerinin havaya uyarı ateşi açarak sonlandırdığı kavgada 6 kişi yaralandı, 12 kişi gözaltına alındı.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.