CHP’li Şahbaz’dan Çalışan Gazeteciler Günü mesajı: 18 gazeteci halen cezaevinde, bu halkın hakikatle bağının koparılması demek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz Çalışan Gazetecilerle Buluştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi. Şahbaz’ın konuşmasında, Uğur Mumcu’nun bombalı saldırı sonucu katledilmesine atıfta bulunarak, “Mumcu’nun dediği gibi ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.’ Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin verilerine göre 18 gazetecinin cezaevinde olduğuna dikkat çekti ve Türkiye’deki baskı ortamının halkın haber alma hakkını doğrudan gasp ettiğini vurguladı.

Basın Özgürlüğü Türkiye’de Endişe Verici Durumda

Zeliha Aksaz Şahbaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle basın toplantısı düzenledi. Şahbaz, Türkiye’de basın özgürlüğü konusundaki karanlık tabloya değinerek, RSF’nin 2024 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye’nin 180 ülke arasında 158. sırada yer aldığını belirtti. Şahbaz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin verilerine göre şu anda cezaevinde bulunan 18 gazeteciye de dikkat çekti.

Şahbaz, “Ülkemizde gazetecilik yapmak sadece işsizlik veya düşük ücretle değil, aynı zamanda hayatla oynanan bir kumardır.” diyerek, Uğur Mumcu, Özlem Gürses ve Metin Göktepe gibi kayıpları da anarak, gazeteciliğin suç olmadığının altını çizdi.

Daha fazla haber için tıklayın…

  • TIKLAYIN – 2025’in ilk seçim anketinden çarpıcı sonuçlar: İki parti arasında 1,2 puan fark var, Meclis’e 4 parti girebiliyor
  • TIKLAYIN – DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve 5 belediye meclis üyesi gözaltına alındı
  • TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Popülist bir sivil darbeye ne kadar hazırız?
  • TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Neler oluyor neler; bir MOSSAD müdürü ve bir İranlı generalden gelen çarpıcı bilgiler

Related Posts

İran İsrail’e neden gece saldırıyor? ‘Bilinçli tercih’ iddiası

Tel Aviv ile Tahran arasında karşılıklı hava saldırıları kesintisiz devam ediyor. İran’ın özellikle gece saatlerinde füze saldırılarını yoğunlaştırdığı dikkat çekerken, İsrail medyası bu zamanlamanın bilinçli bir tercih olduğunu öne sürüyor.

Filistin eyleminde gözaltına alınan 6 kişi serbest

Ankara’daki Filistin’e destek eyleminde gözaltına alınan 6 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Saatlerce uğraşıp 6 milyon TL kazanan balıkçılar kıyıya beş parasız döndü

Samsun’da kaçak avlandığı belirlenen ve piyasa değeri yaklaşık 6 milyon TL olan 6 ton kalkan balığına el konuldu.

Son dakika… İran’ın üst düzey 3 yöneticisi öldürüldü

İran devlet televizyonu, İsrail’in düzenlediği son saldırılarda Devrim Muhafızları İstihbarat Kurumu Başkanı Muhammed Kazımi ve iki generalin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Netanyahu: İran yakında çok ağır bedel ödeyecek

Netanyahu: İran yakında çok ağır bedel ödeyecek

Son Dakika… Aksaray’da sıcak hava balonları havada çarpıştı: Ölü ve çok sayıda yaralı var

Son Dakika Haberi… Aksaray’da 2 sıcak hava balonu, havalandıktan kısa süre sonra düştü. Olayda ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 19 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.