Devlet Bahçeli’den ‘yumruklu saldırı’ya bir garip kınama: Özgür Özel’in adını bile anmadı: ‘Bir siyasi kurumun yöneticisi…’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yumruklu saldırıya maruz kalan CHP lideri Özgür Özel için destek mesajı yayımladı.

Bahçeli, belirli bir hesaptan paylaştığı mesajda Özel’in adını anmadı.

“BİR SİYASİ LİDERE GEÇMİŞ OLSUN…”

MHP lideri şu ifadeleri kullandı:

“Aramızdan ayrılan TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Merhum Sırrı Süreyya Önder için İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen veda ve vefa törenine iştirak eden, ardından da fiziksel saldırıya maruz kalan belirli bir siyasi liderin geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

“ŞİDDETE KARŞI OLDUĞUMUZU VURGULUYORUM…”

“Tüm şiddet türlerine karşı olduğumuzu açıkça belirtiyorum” diyen Bahçeli, mesajını şu şekilde sürdürdü:

“Bu tür bir günde, herkesin gözü önünde, ayrıca insanı, vicdanı ve İslami değerleri birleştiren bir zamanda gerçekleşen ilgili provokasyon her anlamda düşündürücü ve ürkütücüdür.

Söz konusu alçak ve lanetlenen saldırının tüm yönleri araştırılarak incelenmeli ve gerekiyorsa arkasındaki gizemli perde açığa çıkarılmalıdır ki bu siyasi ve toplumsal huzur için elzemdir. Bu müstehcen eylemin bireysel bir saplantıdan mı kaynaklandığı yoksa daha önceden planlanmış, zamanla ilişkili iç ve dış bağlantılı bir siyasi tuzak mı olduğu açıklığa kavuşturulmalıdır. Ayrıca, polis ve yargı birimlerimiz aynı anda çalışarak bunu başaracak kapasitede ve becerilidirler.

Türkiye’yi şiddet döngüsüne sürüklemek, tahrik etmek ve yıkmak ortamını körüklemek, buna yönelik faaliyetleri bilinçsizce yürütmek tarihe not edilecek bir hatadır. Bu hatanın içinde olanlar kasıtlı veya kasıtsız olarak öncelikle aklını başına almalı, ahlaki sorumluluğun ve sağduyulu duruşun yolundan sapmamalıdır. Merhum Sırrı Süreyya Önder kardeşime bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum”

Related Posts

İstanbul’da FETÖ operasyonunda 10 gözaltı

İstanbul’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) güncel yapılanmasında faaliyet yürüttüğü belirlenen 10 zanlı gözaltına alındı.

Metan gazı zehirlenmesi sonucunda şehit düşen Mahsun Yeşildemir ve Abdurrahman Akdoğan son yolculuklarına uğurlandı

Metan gazı zehirlenmesi sonucunda şehit düşen Mahsun Yeşildemir ve Abdurrahman Akdoğan son yolculuklarına uğurlandı

Kral Charles, 7 Temmuz saldırılarının yıl dönümünde konuştu

2005 yılında Londra’da düzenlenen ve 52 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 800 kişinin yaralandığı 7 Temmuz saldırılarının 20. yılında Kral Charles duygusal bir açıklama yaptı. Açıklamada “Hayatları sonsuza dek değişen herkes için kalpten …

Brezilya, 17. BRICS Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor

Geçen yıl Rusya’da düzenlenen BRICS Zirvesi’nin 17.’si bugün Brezilya’da başlıyor. Putin ve Şi’nin video konferans yöntemiyle katılacağı zirvede Rusya’yı Dışişleri Bakanı Lavrov temsil edecek. Türk Dışişleri Bakanı Fidan da iki gün boyunca BRICS Zirvesi etkinliklerinde yer alacak.

Sen Nehri 102 yıl sonra yüzmeye açıldı

FRANSA’nın başkenti Paris’te Sen Nehri 102 yıl sonra ilk kez yüzmeye açıldı.

CHP’li Ali Mahir Başarır adliye önünde çileden çıktı: ‘Çekin elinizi belediyelerimizin üstünden’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in hakkında verilen tutuklama kararının ardından adliye önünde açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, “Onurunuz varsa, cesaretiniz varsa, şerefiniz varsa gelin mücadelenizi bizimle yapın, çekin elinizi belediyelerimizin üstünden” dedi.