Diyabet hastası barbie bebek üretildi

Barbie Serisine Tip 1 Diyabetli Bebek Eklendi: Çocuklar İçin Temsil Edici Bir Figür

Oyuncak devi Mattel, Barbie serisine daha önce işitme cihazlı ve skolyozlu modellerle dikkat çekmişti. Bu kez ise serinin yeni üyesi Tip 1 diyabetli bir bebek oldu. Yeni Barbie bebek, çocukların kendilerini temsil eden figürlerle bağ kurmalarını amaçlıyor.

Barbie markasının resmi Instagram hesabından yapılan açıklamada, “Tip 1 diyabet, vücut kendi insülinini üretmeyi bıraktığında ortaya çıkar. Bu yüzden Barbie, kan şekerini takip etmek için Sürekli Glikoz İzleme (CGM) cihazı taşıyor ve insülin pompası kullanıyor.” denildi.

Tip 1 diyabetli Barbie bebek, insülin pompası ve şeker ölçüm cihazıyla birlikte dışarıda ihtiyaç duyabileceği atıştırmalıkları taşıyabileceği büyük bir çantayla geliyor. Bebek, kar amacı gütmeyen Breakthrough T1D kuruluşu ile iş birliği içinde geliştirildi.

2019’dan Beri Farklı Modeller Deneyimleniyor

1959’dan bu yana piyasada olan Barbie bebeklerde, Mattel 2019 itibarıyla fiziksel engelli ya da farklı sağlık durumlarına sahip modellere yer vermeye başladı. Şirket, daha kapsayıcı bir oyuncak yelpazesi sunmayı hedefliyor.

Mattel yöneticilerinden Lisa McKnight, daha önce yaptığı açıklamada Barbie markasının temsil etme gücüne inandığını belirterek, farklı ten renklerinden vücut tiplerine, sağlık durumlarına kadar geniş bir yelpazede yer verileceğini vurgulamıştı.

Related Posts

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

Erkan Baş’tan ‘Basel’ tepkisi: Memlekette birisi için ‘Gebersin’ dendiğinde akla sadece Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünü?

TİP lideri Erkan Baş, ‘Basel’ lakaplı TİP üyesi Bekir Aslan’ın yaptığı paylaşım sonucunda tutuklanmasına ilişkin “Memlekette birisi birisi için ‘Gebersin’ dediğinde akla sadece Tayyip Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünüdür? ‘Bu ülkede Netanyahu’ya da laf ettirmem’ diyorsanız Allah belanızı versin. Herkes sadece Tayyip Erdoğan’ı sevmemek zorunda değil” dedi.

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

‘Prompter’ ayrıntısı dikkat çekti… Eski İYİ Partili vekilden ‘Öcalan’ çıkışı: ‘İmralı’yı cezaevi sanıyorduk, stüdyo olmuş…’

Bağımsız Ankara Milletvekili Koray Aydın’dan terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ın videosuna tepki geldi. “İmralı’yı cezaevi sanıyorduk; stüdyo olmuş” diyen Aydın, “İktidar adeta celladına aşık olmuş bir halde ABD ve İsrail’in Ortadoğu’daki planlarına ne yazık ki aracılık etmektedir. İktidarı eleştiren televizyon ekranları karartılırken, bölücü terör örgütü PKK’nın elebaşına ekran açılmaktadır” dedi.

CHP’den ‘TRT’ açıklamasına yanıt: ‘Doğru ama TBMM aylarca Saray’ın talimatını bekliyor’

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, duruşmaların TRT’de yayımlanmasına ilişkin “Takdir TBMM’nin” ifadelerine yanıt verdi.

Üst geçide çarpan TIR’ın dorsesindeki konteyner otomobilin üzerine kaydı

Kaza, saat 19.30 sıralarında Güney Mahallesi Tuğrul Caddesi’nde meydana geldi. 95 Evler Sahili yönüne giden M.S. idaresindeki TIR, rampa aşağı indiği sırada dorsesinde bulunan konteyner, 3 metre 75 santimetre yüksekliğindeki üst geçide çarptı …