Erdoğan, Volodimir Zelenskiy ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefon üzerinden bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, yapılan görüşmeye dair bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada,

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefon üzerinden bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Ukrayna ile Rusya arasında adil ve kalıcı bir barışın sağlanması için çaba harcamaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, İstanbul’da başlayan görüşmelerde kararlaştırılan esir değişiminin kısa süre içinde gerçekleştirilmesinden duyulan memnuniyet ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan ikinci tur görüşmelerde olası bir ateşkesin barış sürecine katkı sağlayacağını ve iki ülkenin güçlü heyetlerle katılımının önemli olduğunu vurguladı.

Heyetler arası görüşmelerin tamamlanmasının ardından liderler düzeyinde yapılacak görüşmelerin barış sürecine olumlu katkı sağlayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda gecikmeden adım atılması gerektiğine inancını dile getirdi.

Related Posts

Rusya heyeti görüşmeler için İstanbul’a geldi

Rus heyeti, yarın gerçekleştirilmesi planlanan Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki görüşmeler için İstanbul’a geldi. Rusya ile Ukrayna heyetleri arasındaki görüşmenin yarın Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Dışişleri Bakanlığı …

Tesadüfün böylesi! AKP’li trol 14 ay önce söylemiş

İBB soruşturmasında ifade verenlerin iddiaları doğrultusunda yeni bir soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda gözaltına alınan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün, AKP’li troller tarafından “Tutuklanacaksın” ifadeleriyle sosyal medyada hedef alındığı belirlendi.

Taksim metrosu kapalı mı (31 Mayıs), bugün metrolar çalışmıyor mu?

Gezi Parkı Eylemlerinin yıl dönümü kapsamında yapılan çağrı sonrası İstanbul Valiliği Taksim’e çıkan metro istasyonlarını kapattı.

İBB’ye yönelik 5. dalga operasyon: CHP olağanüstü toplantı kararı aldı

İBB’ye yönelik 5. dalga operasyon: CHP olağanüstü toplantı kararı aldı

Pakistan Afganistan’daki diplomatik misyonunu büyükelçilik seviyesine yükseltti

Pakistan, Afganistan’daki diplomatik misyonunu yeniden büyükelçilik seviyesine yükseltti. 15 Ağustos 2021’de Afganistan’da meydana gelen yönetim değişikliği sonrası bir çok ülke Kabil’deki diplomatik temsilciliklerini kapatırken Pakistan temsilcisini “maslahatgüzar” seviyesinde tutmuştu.

Köpeklerin kafasını kesip çukura atmışlar

Edirne’nin Keşan ilçesinde ATV ile gezintiye çıkan vatandaşlar, su dolu bir çukurda başsız 3 köpek ölüsü buldu. Olay büyük tepki çekerken, yetkililer soruşturma başlattı.