Henley & Partners, 2025 yılının en güçlü pasaportlarını açıkladı: Zirvede Singapur ve Japonya yer alıyor

Singapur Pasaportu Dünyanın En Güçlüsü!

Dünyada 227 destinasyondan 195’ine vizesiz erişim sağlayarak en güçlü pasaport unvanını elde eden Singapur, bir kez daha zirvede yer aldı. Japonya ise 193 puanla ikinci sırada yer alırken, Covid kısıtlamalarından sonra Çin’e vizesiz erişimini yeniden kazanarak dikkat çekti.

Türkiye ise, geçen yıla göre endekste 6 sıra yükselerek dünyanın en güçlü 46’ıncı pasaportunu elde etti.

Henley & Partners tarafından Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) verileri doğrultusunda hazırlanan “Pasaport Endeksi 2025” açıklandı. Endekse göre; 195 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunan Singapur pasaportu zirvede yer alırken, onu 193 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sağlayan Japonya takip etti.

Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya ise sıralamada gerileyerek 3’üncü sıraya yerleşti. Avusturya, Danimarka, İrlanda, Lüksemburg, Hollanda, Norveç ve İsveç’ten oluşan Avrupa Birliği ülkeleri grubu 191 destinasyona vizesiz erişim sağlayarak 4’üncü sırayı paylaştı. Belçika, Yeni Zelanda, Portekiz, İsviçre ve Birleşik Krallık ise 190 destinasyona vizesiz erişimle 5’inci sırayı aldı.

Afganistan ise endeksin en alt sıralarında yer alırken, Türkiye geçen yıla göre 6 sıra yükselerek 46’ncı sıraya yerleşti.

Birleşik Arap Emirlikleri, endeksin ilk 10’unda yer alarak, ilk ve tek Arap devleti olma özelliğini taşıyor. Avustralya, Kanada ve ABD gibi ülkelerin de yer aldığı ilk 10 sıralamasında Avrupa ülkeleri hakim.

Henley Pasaport Endeksi, dünya genelindeki pasaportları sıralayan önemli bir referans olarak kabul ediliyor. İlk olarak Dr. Christian H. Kaelin tarafından oluşturulan endeks, IATA verileriyle desteklenerek sağlam bir temele oturuyor. Küresel vatandaşlar için vazgeçilmez bir araç olan endeks, seyahat verilerine dayalı güvenilir bilgiler sunuyor.

Related Posts

Senegal’de Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında siyasi kriz

Senegal’de Başbakan Ousmane Sonko, Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye’ı ülkede otorite boşluğu oluşturmakla uçladı. Başbakan Sonko, partisi PASTEF’in bir toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump’ın 5 Afrika ülkesiyle düzenlediği mini zirve dolayısıyla ülke dışında bulunan Faye’a sert eleştirilerde bulundu.

Papağan operasyonu: Nesli tehlike altında olan Ara Macao papağanı Aksaray’da bir restoranda bulundu

Doğanın ve hayvanların korunması amacıyla birçok faaliyet yürüten Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, yaptığı çalışmalarda Paşacık Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir restoranda, bulundurulması, beslenmesi, ticareti …

Erdoğan’ı kızdıracak anket! İmamoğlu makası açtı, farkı 15’e çıkardı

Ank-Ar’ın yaptığı son ankette tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu’nun, Erdoğan’la arasındaki farkı yüzde 15’e çıkardığı görüldü.

İmamoğlu’ndan dikkat çeken Ümit Özdağ açıklaması

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında önemli bir mesaj yayınladı

Kaza sonrası ortalık savaş alanına döndü! Çok sayıda yaralı ve gözaltı var

Gaziantep’te, 3 otomobilin karıştığı zincirleme kaza sonrası kavga çıktı. Sopa, yumruk ve kaldırım taşlarıyla birbirine saldıran ve bölgeye gelen polis ekiplerinin havaya uyarı ateşi açarak sonlandırdığı kavgada 6 kişi yaralandı, 12 kişi gözaltına alındı.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.