Manisa’da ulaşım kolay hale geldi

Manisa’da Ulaşım Kolay Hale Geldi

MANİSA (İGFA) – Manisa’da, Mimar Ferdi Zeyrek liderliğinde gerçekleştirilen sosyal belediyecilik anlayışıyla yeni bir dönem başladı. Toplu taşıma hizmeti, il genelinde önemli ölçüde geliştirildi. Toplu taşıma kooperatifleri ile yapılan anlaşmalar sonucunda, güzergahlar genişletilerek sefer sıklığı artırıldı. Bu kapsamda, 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların ücretsiz seyahat hakları genişletildi ve sefer sayılarında %20’lik bir artış sağlandı.

Şehir Merkezinde Önemli İyileştirmeler

Manisa merkezde hizmet veren 155 No’lu Şehir İçi Özel Halk Otobüsü Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, öğrenci ve mesai saatlerinde sefer aralarını 5 dakikaya düşürdü. Filoya 14 yeni araç eklenirken öğleden sonra sefer sayıları artırılarak toplamda 18 araca ulaşıldı. Diğer hatlarda da sefer sayıları %20 oranında artırıldı.

Şehzadeler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından yapılan değişikliklerle 95 No’lu hat kaldırıldı, 127 No’lu hattın başlangıç noktası genişletildi ve sefer saatleri iki katına çıkarıldı. Ayrıca, Şehir Hastanesi güzergâhını kullanan hatlara eklemeler yapılarak yeni bir hat oluşturuldu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, yaptığı açıklamada, toplu taşıma düzenlemeleriyle şehir genelinde ulaşım kalitesini artırdıklarını belirterek, vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırdıklarını ve özellikle öğrenciler ile çalışanların ulaşımını daha hızlı ve konforlu hale getirdiklerini vurguladı.

Yeni Sisteme Göre Kooperatiflerce İlçelerde Yapılan Düzenlemeler:

Akhisar: 5 No’lu hattın güzergâhı Bilal Habeşi Camii’ne kadar uzatılırken, tüm hatlarda sefer sayıları artırıldı. Özellikle okullar bölgesine hizmet veren hatlarda ilave seferler düzenlendi. Okullara hizmet veren 67 ve 69 numaralı hatlarda sefer sayıları artırıldı. 72 ve 74 numaralı hatların okullar bölgesine eklenmesiyle öğrencilerin daha hızlı ulaşım sağlaması hedeflendi. Akhisar’da ulaşımın hızlanması için sefer sayıları %15 oranında artırıldı.

Alaşehir: Tüm hatlarda taşımacılık hizmeti %10 artırıldı. Bazı hatlara haftanın belirli günlerine ilave seferler eklenirken, 220 ve 222 No’lu hatlara salı gününe 3 sefer eklenirken, 223 No’lu hatta ise salı ve cuma günleri ilave seferler düzenlendi.

Gölmarmara: Sefer sayılarında %25 artış sağlandı. Ozanca-Akhisar hattına günlük 12 yeni sefer eklenerek ulaşım daha etkin hale getirildi.

Kırkağaç: Sefer sayıları %10 artırıldı.

Kula: Hafta içi çalışan özel halk otobüsü günleri 5 güne çıkarıldı. Kula-Sandal-Gökçeören-Salihli güzergahında sefer sayısı artırılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Salihli: Kale-Kemer hattında haftanın 5 günü sefer düzenlemeleri yapıldı. Kavaklıdere Mahallesi’ne daha fazla sefer düzenlendi. Salihli’de toplu ulaşım araçlarının güzergâhları değiştirilerek daha etkin bir ulaşım sağlandı.

Saruhanlı: Manisa’ya son sefer saati 00:45 olarak belirlendi. Gümülceli hattına 17:30’da ilave araç eklenirken, Manisa-Saruhanlı mahallelerine giden araçlarda aktarmalar kaldırıldı.

Soma: %15’lik sefer sayısı artışıyla Cenkyeri-Avdal-Soma hattına çarşamba günleri ilave seferler eklenerek ulaşım hızlandırıldı.

Turgutlu: Tüm hatlarda seferler %10 artırıldı ve okul saatlerine göre ilave 4 sefer düzenlemesi yapıldı.

Related Posts

19 Mayıs törenlerinde protokole alınmayan CHP’li başkan alanı terk etti

Osmaniye’de düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anme ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamındaki etkinliklerinde dikkat çeken bir tartışma yaşandı. CHP Osmaniye İl Başkanı Mutlu Yavuzer, etkinliklerde protokolde yer verilmemesi üzerine alanı terk etti

Numan Kurtulmuş süreç için tarih verdi

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘terörsüz Türkiye’ olarak nitelenen yeni sürecin 2013-15’tekine göre planlanan şekilde ilerlediğini savunarak yaz bitmeden tamamlanabileceğini ifade etti. Bahçeli’nin çağrısına da değinen “Meclis adrestir. Komisyonun nasıl olacağı konuşulur” ifadelerini kullandı.

Adana ve Şanlıurfa’da şampiyonluk kutlamasına gölge düştü

Adana’da Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamaları sırasında sarı-kırmızılı bir grup ile Adana Demirspor taraftarı grup arasında kavga çıktı. Şanlıurfa’da da taraftarlar arasındaki bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı.

Oyun şirketi Apple’ı mahkemeye verdi

Epic Games, uzun süredir Apple ile süren anlaşmazlıkta yeni bir adım attı. Şirket, ABD Bölge Yargıcı Yvonne Gonzalez Rogers’a yaptığı başvuruda, Fortnite’ın ABD App Store’a geri dönmesi için Apple’a yasal zorunluluk getirilmesini talep etti.

İki motosikletli felaketi yaşadı: Feci kaza kamerada

Adana’da motosiklete, caddede ilerleyen motosikletin çarptığı kazada 2 sürücü de ağır yaralandı. Kaza anı kameraya yansıdı.

Son dakika… İsrail, Gazze’de katliam yaptı: Hava saldırılarında 100’den fazla Filistinli yaşamını yitirdi

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in düzenlediği hava saldırılarında en az 106 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi.