MHP’li başkan isyan etti: Vallahi billahi çaresiziz! Devlet nerede?

Gümüşhane Arzularkabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, Çimento Fabrikası Nedeniyle Çevre Kirliliğine İsyan Etti

Gümüşhane Arzularkabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, beldede bulunan çimento fabrikasının neden olduğu çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Başkan Tanış, defalarca bakanlığa yazı yazdıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Biz, bir fabrikanın çalışmasına karşı değiliz. Ancak, bu çalışma insan sağlığını tehdit ediyorsa buna sessiz kalamayız. Fabrikanın ekonomiye katkı sağlaması önemli ancak insan sağlığını hiçe sayan bir üretim anlayışı kabul edilemez.”

Başkan Tanış, çevrede yaşayan insanların sağlığının tehlikede olduğunu vurgulayarak, “Artık insanların sağlığı öncelikli olmalıdır. 24 saat toz soluyan bir insan nasıl yaşar? Doğaya ve insan sağlığına zarar veren bu üretim şekli kabul edilemez. Bu çevreye zarar veren uygulamalara karşı çıkmak en doğal hakkımızdır.” dedi.

Tanış, Gümüşhane ve çevre illerdeki sivil toplum örgütlerinin sessizliğine de dikkat çekerek, “Bu mesele sadece bizim değil, tüm Türkiye’nin sorunudur. Yetkililerin bu konuda sessiz kalması kabul edilemez. Devletin insan sağlığını korumak için harekete geçmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Çevre konusundaki duyarlılığını her platformda dile getirdiklerini belirten Tanış, fabrika çalışanlarına devletten bilgi sızdığını da iddia etti. “Çözüm için adım atılmadığı sürece, sorunun çözüme kavuşmayacağını düşünüyoruz. Yaşanan bu garabetin bir an önce son bulması gerekmektedir.” dedi.

“Bu kadar acziyet kabul edilemez.”

Tanış, çevre kirliliği konusunda halkın sesine kulak verilmesi gerektiğini belirterek, hükümet yetkililerini göreve davet etti. “Sorunları görmezden gelmek, çözüm üretmemek kabul edilemez. Devletin, insan sağlığını önceleyen politikalar geliştirmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Devlet kurumları Sokak canlılarının rehabilitesi için bir araya geldi

Adana Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen Sokak Hayvanları Rehabilitesi konulu toplantı, Adana Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü binasında yapıldı.

Vergi olmayan tek ülke: Sadece 63 kişi yaşıyor

Avrupa’nın ortasında, yalnızca 63 kişinin yaşadığı ve hiçbir ülke tarafından tanınmayan sıra dışı bir ülke yükseliyor. Vergisiz ve müdahalesiz..

Murat Ongun: Ortada gerçekten izaha muhtaç tuhaf bir durum var

İBB soruşturmasında tutuklu bulunan Medya AŞ Genel Müdürü Murat Ongun, İBB’ye yönelik ikinci dalga soruşturmasının tutanaklarını değerlendirdi. Ongun, “Tutuklananların bazılarının adını dahi ilk kez duydum. Bir bölümünü görsem tanımam. Ayrıca bir kısmı da AK Parti döneminde göreve başlamış kişiler.” ifadesini kullandı.

Bu ne perhiz bu ne ihale!

‘Kamuda tasarruf başarıyla sürüyor’ diyen Şimşek’in bakanlığı yeni araç ihalesiyle yandaşlara para aktardı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Hindistan’ın saldırıları sonrası Pakistanlı mevkidaşıyla görüştü

Hindistan’ın Pakistan’a düzenlediği füze saldırıları sonrası Türkiye, İslamabad yönetimi ile ilk teması gerçekleştirdi. Dışişleri Kaynaklarından edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Muhammed İshak Dar ile telefonda görüştü. İki Bakanın görüşmesinde Pakistan ve Hindistan arasındaki son gelişmeler ele alındı.

ABD, Filistin İşleri Ofisi’ni İsrail Büyükelçiliği’ne devrediyor

ABD, Filistin İşleri Ofisi’ni İsrail Büyükelçiliği’ne devrediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir