Pakistan, Hindistan’da sivilleri hedef aldığı yönündeki suçlamaları reddetti: Yanıt verdiğimizde bunu tüm dünya öğrenecek!

Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, Hindistan’ın Sivil Nüfusu Hedef Aldığı İddialarını Reddetti

Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, ordunun Hindistan’ın Pencap bölgesinde sivil nüfusu hedef aldığı yönündeki iddiaları reddetti.

Geo News’un haberine göre, Dışişleri Bakanı Dar ve Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR) Genel Müdürü Korgeneral Ahmed Şerif Chaudhry bölgede yükselen gerilime ilişkin basın açıklaması yaptı.

Dar, Pakistan ordusunun Hindistan’ın Pencap bölgesinde sivilleri hedef aldığına ilişkin açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Hindistan’a ait birden fazla “Harop” silahlı insansız hava aracının (SİHA) Pakistan hava sahasını ihlal ettiğini belirten Dar, bunlardan birinin Lahor şehrindeki bir askeri tesisi hedef almaya çalıştığını ileri sürdü.

Dar, Pakistan ordusunun, Hindistan’a ait 5 savaş uçağını düşürdüğüne işaret ederek, Yeni Delhi yönetiminin herhangi bir yanlış girişimine “kararlı şekilde karşılık vereceklerine” yönelik söylemlerini yineledi.

Pakistan’ın son günlerdeki gelişmeler karşısında “stratejik itidal” gösterdiğini dile getiren Dar, ancak ülkesinin de “karşılık verme hakkına” sahip olduğunu belirtti.

“Pakistan Yanıt Verdiğinde Bunun Dünyaca Bilinmesi Kesindir”

ISPR Genel Müdürü Korgeneral Chaudhry, Pakistan’ın Hindistan’a saldırması durumunda tarafların duyurmasına gerek kalmadan “bunu tüm dünyanın öğreneceğini” ifade etti.

Pakistan’ın 15 bölgeye saldırı düzenlediğine yönelik iddiaları “temelsiz ve kurgusal” olarak nitelendiren Chaudhry, “bu tür dramaların savaş alanına değil, tiyatroya ait olduğunu” söyledi.

Chaudhry, Pakistan’ın Hindistan’a saldırı düzenlediğine ilişkin “kanıt” olarak paylaşılan görsellerin ise gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Pakistan güvenlik güçlerinin mevcut durum karşısında “tetikte olduğunu” vurgulayan Chaudhry, Hindistan’ın herhangi bir yanlış girişimine “güçlü şekilde karşılık” verileceğini bildirdi.

Chaudhry, “Pakistan yanıt verdiğinde bu kesin olacaktır ve dünya, ne olduğunu öğrenmek için Hint medyasına güvenmek zorunda kalmayacaktır.” diye konuştu.

Hindistan’ın Pakistan’a Saldırısının Arka Planı

Hindistan, 22 Nisan’da Pahalgam bölgesinde 26 kişinin öldürüldüğü terör saldırısına misilleme gerekçesiyle 6 Mayıs’ta Pakistan toprakları ve yine Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir bölgesine füze saldırıları düzenledi.

Hint ordusu, “terör yapılanması” şeklinde nitelediği 9 hedefi vurduğunu açıklarken İslamabad yönetimi saldırılarda sivillere ait 6 noktanın hedef alındığını, 31 kişinin hayatını kaybettiğini ve 57 kişinin yaralandığını duyurdu.

Pakistan ordusu, Hindistan tarafının saldırısı sırasında 5 savaş uçağı düşürdüğünü açıklarken, Yeni Delhi yönetimi ise bunu teyit etmedi.

Ayrıca, Pakistan ordusu, geceden bu yana Hindistan’a ait 25 “Harop” SİHA’sının etkisiz hale getirildiğini duyurdu. (AA)

 

Related Posts

Senegal’de Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında siyasi kriz

Senegal’de Başbakan Ousmane Sonko, Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye’ı ülkede otorite boşluğu oluşturmakla uçladı. Başbakan Sonko, partisi PASTEF’in bir toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump’ın 5 Afrika ülkesiyle düzenlediği mini zirve dolayısıyla ülke dışında bulunan Faye’a sert eleştirilerde bulundu.

Papağan operasyonu: Nesli tehlike altında olan Ara Macao papağanı Aksaray’da bir restoranda bulundu

Doğanın ve hayvanların korunması amacıyla birçok faaliyet yürüten Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, yaptığı çalışmalarda Paşacık Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir restoranda, bulundurulması, beslenmesi, ticareti …

Erdoğan’ı kızdıracak anket! İmamoğlu makası açtı, farkı 15’e çıkardı

Ank-Ar’ın yaptığı son ankette tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu’nun, Erdoğan’la arasındaki farkı yüzde 15’e çıkardığı görüldü.

İmamoğlu’ndan dikkat çeken Ümit Özdağ açıklaması

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında önemli bir mesaj yayınladı

Kaza sonrası ortalık savaş alanına döndü! Çok sayıda yaralı ve gözaltı var

Gaziantep’te, 3 otomobilin karıştığı zincirleme kaza sonrası kavga çıktı. Sopa, yumruk ve kaldırım taşlarıyla birbirine saldıran ve bölgeye gelen polis ekiplerinin havaya uyarı ateşi açarak sonlandırdığı kavgada 6 kişi yaralandı, 12 kişi gözaltına alındı.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.