Pekin’deki şiddetli yağmurlarda en az 35 kişi hayatını kaybetti

Çin’de Sel Felaketi: Yollar ve İletişim Altyapısı Zarar Gördü

Çin devlet haber ajansı Xinhua’nın verdiği bilgilere göre, sel ve heyelan felaketleri sonucunda yolların ve iletişim altyapısının zarar gördüğü belirtildi. Ayrıca, geceleyin 130’dan fazla köyde elektriğin kesildiği ifade edildi.

Yağmurun şiddetini artırmasıyla birlikte gece saatlerinde yüzlerce uçak seferi ve tren seferi ertelendi veya iptal edildi.

Xinhua’nın aktardığı bilgilere göre, Pekin’in kuzeyindeki Miyun bölgesinde en az 28 kişinin hayatını kaybettiği ve Yanqing bölgesinde en az iki kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Hebei kentinde ise toprak kayması sonucu en az sekiz kişi hayatını kaybederken, dört kişiye henüz ulaşılamadı.

Miyun kentinde meydana gelen sel felaketinde köprüler çöktü, arabalar hurdaya döndü ve taşkın suyunun yüksekliği 1.5 metreye ulaştı.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in talimatıyla, Pekin, Hebei, Jilin ve Shandong bölgelerinde meydana gelen “ağır zayiat ve mülk kayıpları” nedeniyle arama kurtarma çalışmalarında tüm imkanların seferber edilmesi kararlaştırıldı.

Kanada’daki Victoria Üniversitesi’nden Xuebin Zhang ise, bölgenin batısı ve kuzeyinin dağlarla çevrili olmasının nemin yükselmesine neden olarak alışılmadık miktarda yağışa yol açtığını belirtti.

Bilim insanları, son yıllarda Çin’in kurak iklime sahip kuzey bölgelerinde artan yağışların iklim değişikliğinden kaynaklandığını vurguluyorlar.

Xinhua’nın aktardığı verilere göre, Çarşamba günü başlayan ve dün Pekin ile çevresinde etkisini gösteren yoğun yağmur sonucunda başkentin kuzey kesimlerinde 543.4 milimetre yağış düştü. Pekin’in çevresindeki yıllık ortalama yağış miktarı ise yaklaşık 600 milimetreye denk geliyor.

Related Posts

Uşak’ta Toprak Kayması: 2 Ölü, 2 Tutuklama

Uşak’ta toprak kaymasında 2 kişi hayatını kaybetti, 5 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Özgür Özel’den zehir zemberek sözler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a İsrail’e yeterli tepkiyi vermediği gerekçesiyle sert tepki gösterdi.

Trafodan çıkan yangında 50 dönüm tarım arazisi kül oldu

Eskişehir-Seyitgazi yolu kenarında bulunan bir tarım arazisinde elektrik trafosundan kaynaklığı olduğu öğrenilen bir yangın çıktı. Yangın bölgesine ihbar üzerine çok sayıda jandarma, itfaiye ve Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait ekip sevk edildi …

Orhaneli’nde Yangın Yeniden Alevlendi

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde orman yangını kontrol altına alındı, yeniden canlandı, müdahale sürüyor.

79 Yaşındaki Hasta Helikopterle Van’a Sevk Edildi

Bahçesaray’da akciğer ödemi olan 79 yaşındaki hasta, ambulans helikopterle Van’a götürüldü.

‘Akşam sığınağı’ tuzağı, milyonlarca beyaz yakalıyı yavaş yavaş tüketiyor

İngiltere’de yapılan çarpıcı bir araştırma, modern iş hayatının karanlık bir yüzünü ortaya koydu: İş yerindeki yoğun stres, baskı ve kaygı, çalışanları giderek daha fazla alkol tüketmeye itiyor.