Sağlık-Sen: Nöbet ücretleri çok düşük, sağlık çalışanlarına gece çalışma tazminatı ödenmeli

Sağlık-Sen Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Nöbet ücretleri çok düşük ve verilen emeğin değerini karşılamaktan çok uzak kalıyor. Nöbet ücretleri hakkaniyetli biçimde artırılmalı ve sağlık çalışanlarına gece çalışma tazminatı ödenmelidir ” dedi.

Sağlık-Sen Samsun Şubesi’nin İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Sağlık-Sen’in yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi vererek, temsilcilerin sorularını cevapladı.


Doğan, “Sağlık hizmetleri 7 gün 24 saat kesintisiz biçimde verilen nitelikli bir hizmettir. Eğitim gerektirir, tecrübe gerektirir, emek ister, özveri ister. Alınan riskler vardır, yüklenilen sorumluluklar fazladır. Ancak, 24 saat esaslı çalışan hekimin, hemşirenin, ebenin nöbet ücretleri hakkaniyetli değildir, yapılan işin karşılığı hiç değildir. Gece çalışanlar için pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Bu konudaki talebimiz, önerimiz nettir. Nöbet ücretleri hakkaniyetli biçimde artırılmalı ve sağlık profesyonellerine gece çalışma tazminatı ödenmelidir ” diye konuştu. (DHA)

Botoks ücreti ne kadar olmalı, Türkiye’de yasal olan markalar hangileri; Dr. Nurhayat Gül anlattı

Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | İstanbul’da belediyelere terör soruşturması!

TIKLAYIN | Uyuşturucuyla yakalanan Özel harekatçılar, Komiser Kürşat’ın intiharıyla bağlantılı tayinler: Emniyet’te neler oluyor?

TIKLAYIN | Mansur Yavaş’tan “ikili aday” formülü

TIKLAYIN | Icardi’nin sözleşmesi dondurulacak!

TIKLAYIN | Trafik cezaları artacak, hapis cezası geliyor

Related Posts

Adli Tıp Teknikeri Kontenjanı Açılmalı

Adli tıp teknikeri kontenjanı açılmalı ! CHP Ankara Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr Aylin Yaman bu konuda önerge verdi. 

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Metabolizmanızın gücü, hamile kalındığınız aya mı bağlı?

Japonya’da yapılan kapsamlı bir araştırma, metabolizmamızın sadece yediğimiz yiyeceklere veya ne kadar hareket ettiğimize değil, dünyaya gelmemize neden olan sürecin yılın hangi dönemine denk geldiğine de bağlı olabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, kış aylarında başlayan gebeliklerle dünyaya gelen bireylerde, vücudu sıcak tutan ve fazla enerjiyi yakan kahverengi yağ dokusu daha aktif oluyor.

Obezite iğnelerinin yan etkileri: Bırakılınca kilolar geri dönüyor

Zayıflatıyor ama kusturuyor. İştahı bastırıyor ama kası eritiyor. Etkiyi anlatan çok, bedeli konuşan az. TikTok’ta ince bedenler, gerçekte boşalan mideler, yıpranan sinir sistemleri… İlacı bırakanların % 70’i eskiye geri dönüyor.

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.

Böbrek hastalığının sessiz belirtilerine dikkat!

İzmir’den Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Kayataş, kronik böbrek hastalığının belirtilerine ve risk faktörlerine dikkat çekerek, sağlıklı yaşam tarzı ve erken tanının hastalığın ilerlemesini büyük ölçüde yavaşlatabileceğini vurguladı.