Sahte pasaport ve kimlikle dolandırıcılık: 1,5 milyon euro’luk arsası satıldı

Almanya’da Yaşayan Ümmü Demirkıran, Arsayının Dolandırıcılıkla Satıldığını İddia Ediyor

Almanya’da yaşayan Ümmü Demirkıran, Alanya’nın Kestel Mahallesi’nde yer alan 1,5 milyon euro değerindeki 958 metrekarelik arsasının bilgisi dışında üçüncü kişilere satıldığını iddia ediyor. Bir emlak firmasının ilanlarında arsanın fotoğrafını ve satışına dair duyuruyu gören Demirkıran, tapu kayıtlarını incelediğinde arsanın 28 Mart 2025’te 600 bin euroya M.Y.Ö.’ye devredildiğini keşfetti.

17 Nisan’da Türkiye’ye giriş yaparak arsası hakkında bilgi almak isteyen Demirkıran, başka bir kişi adına düzenlenmiş sahte kimlik ve pasaportla yapılan satışı öne sürdü. Bu durum karşısında arsanın satışının iptali ve tescilin yeniden Ümmü Demirkıran adına yapılması için dava açtı.

“Kimlik Bilgilerime Nasıl Ulaştıklarını Bilmiyorum”

Demirkıran, arsanın eşi tarafından 1987 yılında alındığını ve zamanla metrekare ölçüsünün düştüğünü söyledi. Kimlik bilgilerini üçüncü kişilerle paylaşmadığını belirten Demirkıran, “Ne Türk kimliğimi, ne de pasaportumu verdim. Bu bilgilerin nasıl ele geçirildiğini bilmiyorum.” dedi. Arsasının izni olmadan satıldığını belirten Demirkıran, “Sahte belgelerle işlem yapıldı ve arsam el değiştirdi. Bu olayın tüm sorumlularından şikayetçiyim.” şeklinde konuştu.

Soruşturma Başlatıldı, İlan Kaldırıldı

Demirkıran’ın başvurusu üzerine Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Tapu kayıtlarındaki belgeler savcılığa teslim edildi ve satış süreciyle ilgili tüm bilgi ve belgeler inceleniyor. İlk satışı gerçekleştiren emlak firmasının aynı arsayı ikinci kez ilana çıkardığı, dava sürecinin başlamasıyla ilanların kaldırıldığı belirtildi.

Related Posts

Özgür Özel’den Saraçhane’de ‘kayyum’ çıkışı: ‘Biz bu binadan çıkarsak Türkiye’yi yönetmeye gideriz!’

Saraçhane’de konuşan CHP lideri Özgür Özel, “Getirmeye çalıştığı kayyumun hevesi kursağında kaldı” dedi. İBB’ye yönelik 2. dalga operasyonlara tepki gösteren CHP lideri, “Bu ikinci dalganın amacı şu, güya İBB gibi bir kurumu çökertecek, işleyemez hale getirecek, hizmetler aksayacak. Siz bu binadan İstanbul’un yönetilmesine engel olamazsınız!” dedi. Özel, Murat Ongun’un eşinin gözaltına alınmasına da sert tepki gösterdi.

Özgür Özel’den Saraçhane’de ‘ikinci dalga operasyon’ açıklaması: ‘Siz bu binadan İstanbul’un yönetilmesine engel olamazsınız!’

CHP lideri Özgür Özel, Başakşehir’deki Kanal İstanbul güzergahındaki miting öncesi Saraçhane’de kritik açıklamalarda bulunuyor.

İstanbul’da 1 ton uyuşturucu ele geçirildi

İstanbul’da 3 ilçede uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 3 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda 1 ton 291 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Emniyet’ten jammer açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden jammer açıklaması geldi. Emniyet, belediye başkanlarının jammer kullanmasının yasak ve yetkisiz olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise kendisinin jammer kullamadığını dile getirip İmamoğlu’na tepki gösterdi. İmamoğlu’nun korumasının ifadesi ortaya çıktı.

Gazeteci İsmail Saymaz’dan 19 Mart sonrası ilk açıklama

19 Mart’ta Gezi eylemlerine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve 38 gündür ev hapsinde olan gazeteci İsmail Saymaz, X hesabından açıklama yaparak hakkında yürütülen hukuki süreçlerle ilgili bilgi verdi.

Cezayir’de toprak kayması: 4 ölü

Cezayir’de meydana gelen toprak kaymasında 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir