Saraçhane davasında savunma yapan genç: Bir polis ‘sizin gibi okumuşları daha çok döveceğiz’ dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Operasyonu Sonrası Saraçhane Eylemleri Davası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyon sonrasında Saraçhane’de gerçekleştirilen eylemlerle ilgili konuşulan 33 sanıklı davada ilk duruşma, 50. Asliye Ceza Mahkemesi salonunun yetersiz olması sebebiyle 14. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda gerçekleşti.

Duruşmada kimlik tespitleri tamamlandıktan sonra savunmalar yapılıyor. Ali Haydar Saygılı, “Saraçhane eylemine katıldığımı kabul ediyorum. Bu demokratik bir hak ve olay sırasında herhangi bir sorun çıkmadı. Eyleme katılmanın bir suç olarak görülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Sosyal medyada eylemlerin yasaklanmadığıyla ilgili paylaşımlar da vardı. Ancak evlerimiz sabahın erken saatlerinde basıldı, gözaltında tutulduk ve şiddet gördük.” şeklinde savunma yaptı.

“Eğitimli Kişilere Daha Fazla Şiddet Uygulayacağız”

Bir genç gözaltına alındıktan sonra polisin kendisine “Öldün mü, sakın ölme, daha çok döveceğim” dediğini ve başka bir polisin de “Sizin gibi eğitimli kişilere daha fazla şiddet uygulayacağız” dediğini söyledi. Motosiklet kaskını neden taşıdığı sorulan bir başka sanık, “Çalınmasın diye yanımda bulunduruyordum. Herhangi bir suç işlemedim ama tekme, tokat atılarak gözaltına alındım. Polis kafama defalarca vurdu ve ağrılarım haftalarca devam etti.” ifadelerini kullandı.

“Polis ‘Sizinle İlgileniriz’ dedi, Gözaltına Alındık”

Kronik bronşit hastası olduğunu belirten bir genç, gazın kendisini rahatsız ettiğini ve çeşitli kokuların tetikleyici olduğunu belirtirken, diğer bir genç ise eylem sırasında yaşanan karışıklık sonrasında uzaklaşmaya çalıştıklarını ancak polisin kendilerini gözaltına aldığını ve bir ay tutuklu kaldıklarını belirtti. Suçsuz yere cezaevinde kaldıklarını, hiç kimsenin mağdur edilmediğini savundu.

Related Posts

Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi deprem riski nedeniyle taşınıyor

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi’nin faaliyetleri 20 gün süreyle durdurulduğunu açıkladı. Aydın, “Fakülte deprem riski nedeniyle Avcılar Yerleşkesi’ne taşınacak.” dedi.

23 Nisan’da 200 bini aşkın kişi Ata’sına koştu

Anıtkabir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 200 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildi.

Deprem tahmininde bulunan astrolog gözaltına alındı

Myanmar’da 21 Nisan’da büyük bir deprem olacağı tahmininde bulunan TikTok fenomeni astrolog, 22 Nisan’da gözaltına alındı.

HGS’den geçerken dikkat! Ceza kesildi, ehliyetine el konuldu

İstanbul Çekmeköy’de HGS gişelerinden hızlı geçen sürücüye 4 suçtan 6 bin lira ceza kesildi. Sürücünün ehliyetine de el konuldu.

Depremle ilgili 42 yasa teklifi Cumhur İttifakı engeline takıldı

6 Şubat Depremi’nden beri muhalefet depremle ilgili 539 soru önergesi verdi, sadece 25’i zamanında cevaplandı. Meclis’e sunulan 42 yasa teklifi ise reddedildi.

Pentagon’da Signal tartışması: Özel internet ağı bağlattılar!

Amerikan basını, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in haberleşme uygulaması Signal’i kullanmak için Savunma Bakanlığı’na özel internet bağlattığını yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir