Singapur’da muhalefet lideri ‘yalan beyandan’ suçlu bulundu: Seçim yasağı gelebilir

Singapur’da muhalefet lideri Pritam Singh, parlamentoya yalan söylemekten suçlu bulundu. Singh hakkında seçim yasağı getirilebileceği ifade edildi.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, Singh, kendi partisinden bir vekilin yanlış tanık beyanında bulunmasının üzerini örtmeye çalışırken parlamentoya yalan söylemekten mahkum edildi. İşçi Partisi Genel Sekreteri Singh, bugün görülen durulmada, söz konusu vekil hakkında soruşturma yürüten bir meclis komitesine yalan söylemekten suçlu bulundu. Atılı suçlardan hüküm giyen Singh’in hakkında seçim yasağı verilmesi halinde, gelecek aylarda yapılması beklenen seçimlere katılamayacağı ifade edildi.

ALDIĞI CEZA, YASAK KARARINDA BELİRLEYİCİ OLACAK

Singapur’da Halkın Eylem Partisi (PAP) 1959’dan bu yana iktidarda. İşçi Partisi, seçimlerde PAP iktidarına karşı başarı kazanmayı hedeflerken, bugün verilen kararın bu çabalara bir darbe indirebileceği belirtiliyor. Mahkeme, siyasetçinin kasım ayından önce yapılması gereken genel seçimlere katılıp katılamayacağına karar verecek. Singh, atılı suçlamaları reddederken, cezasının bugün ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor.

Singapur Anayasası’na göre, en az 10 bin Singapur doları para cezası ya da en az 1 yıl hapis cezası alan hükümlülere 5 yıl boyunca seçime katılma ve milletvekili olma yasağı getiriliyor. Singh, suçlu bulunduğu iki suçtan 3 yıla kadar hapis cezası ve her bir suç için ayrı ayrı 7 bin Singapur doları para cezasına çarptırılabilir. Savcılık, daha önce yaptığı açıklamada, her bir suçtan siyasetçi hakkında para cezası talep edeceklerini belirtmişti.

Ne olmuştu?

Sonrasında vekillikten istifa eden Singapur İşçi Partisi Milletvekili Raeesah Khan, polise ihbarda bulunması için eşlik ettiğini söylediği cinsel saldırı mağduru bir kadına ilişkin mecliste anlattığı hikayeyi ‘uydurduğunu’ kabul etmiş, 2021 yılında bir polis memurunun söz konusu kadın hakkında ‘nasıl giyindiği ve içki içtiği’ iddiasıyla ‘hassasiyetsiz yorumlar’ yaptığını söylediğinde bu ifadelerin gerçeği yansıtmadığını kabul etmişti.

İçişleri Bakanı, polis kayıtlarında böyle bir vakanın olmadığını açıkladıktan sonra Khan, olayla ilgili yalan beyanda bulunduğunu itiraf etmişti. Singh’e de Khan hakkında soruşturma yürüten meclis komitesine yalan söyleme suçlaması yöneltildi. Buna göre, Singh ise Khan’ın komiteye, söz konusu hikayeyi ‘uydurduğunu’ bilmediğini söyledi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Devlet kurumları Sokak canlılarının rehabilitesi için bir araya geldi

Adana Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen Sokak Hayvanları Rehabilitesi konulu toplantı, Adana Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü binasında yapıldı.

MHP’li başkan isyan etti: Vallahi billahi çaresiziz! Devlet nerede?

Gümüşhane Arzularkabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, belde de bulunan çimento fabrikasının çevre kirliliğine neden olduğunu belirterek, “Devlet ne için var insan için var ama bunlar insanları öldürmek için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

Vergi olmayan tek ülke: Sadece 63 kişi yaşıyor

Avrupa’nın ortasında, yalnızca 63 kişinin yaşadığı ve hiçbir ülke tarafından tanınmayan sıra dışı bir ülke yükseliyor. Vergisiz ve müdahalesiz..

Murat Ongun: Ortada gerçekten izaha muhtaç tuhaf bir durum var

İBB soruşturmasında tutuklu bulunan Medya AŞ Genel Müdürü Murat Ongun, İBB’ye yönelik ikinci dalga soruşturmasının tutanaklarını değerlendirdi. Ongun, “Tutuklananların bazılarının adını dahi ilk kez duydum. Bir bölümünü görsem tanımam. Ayrıca bir kısmı da AK Parti döneminde göreve başlamış kişiler.” ifadesini kullandı.

Bu ne perhiz bu ne ihale!

‘Kamuda tasarruf başarıyla sürüyor’ diyen Şimşek’in bakanlığı yeni araç ihalesiyle yandaşlara para aktardı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Hindistan’ın saldırıları sonrası Pakistanlı mevkidaşıyla görüştü

Hindistan’ın Pakistan’a düzenlediği füze saldırıları sonrası Türkiye, İslamabad yönetimi ile ilk teması gerçekleştirdi. Dışişleri Kaynaklarından edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Muhammed İshak Dar ile telefonda görüştü. İki Bakanın görüşmesinde Pakistan ve Hindistan arasındaki son gelişmeler ele alındı.