‘Soyuz MS-26’ uzay aracı Dünya’ya döndü

Rusya’nın Soyuz MS-26 Uzay Aracı Mürettebatı Güvenli Bir Şekilde Dünya’ya Döndü

Rusya’nın Soyuz MS-26 uzay aracının mürettebatıyla birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan emniyetli bir şekilde Dünya’ya döndüğü bildirildi. Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos’un internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Roscosmos kozmonotları Aleksey Ovçinin ve Ivan Wagner ile NASA astronotu Donald Pettit’i taşıyan iniş modülü, Moskova saatiyle 04.20’de Kazakistan’ın orta kesimindeki Jezkazgan kentinin yakınlarına indi.

Yapılan açıklamada, Soyuz MS-26’nın dönüş için önce uzay istasyonunun Rusya’ya ait bölümü olan Rassvet modülünden ayrıldığı belirtilerek, yörüngeden çıkma ve iniş operasyonlarının planlandığı gibi gerçekleştiği aktarıldı.

Eylül 2024’te istasyona giden mürettebat, 43 uygulamalı bilim deneyini gerçekleştirdi, bir uzay yürüyüşü yaptı ve bir mürettebatlı uzay aracı ile iki kargo uzay aracının kenetlenmesine katıldı.

Görev kapsamında Aleksey Ovçinin üçüncü, Ivan Wagner ikinci ve NASA astronotu Donald Pettit ise dördüncü uzay uçuşunu gerçekleştirdi.

Related Posts

Zuckerberg’den 100 milyon dolarlık maaş: WhatsApp’tan iş teklif ediyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketindeki yapay zeka krizine çözüm ararken doğrudan devreye girdi. Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Zuckerberg, işe almak istediği kişilere WhatApp mesajları göndererek yüklü paralar teklif ediyor.

Xbox uygulaması artık diğer platformlardan oyun açmanıza izin veriyor

Microsoft’un imza attığı yeni oyun arayüzü, Steam ve Epic gibi diğer platformlarla bütünleşik çalışacak.

Beyninizin gizli ritmi zekanızı ele veriyor

Zeka, beyninizin içsel uyumu ve görevler arasında ne kadar hızlı senkronize olabildiğiyle de ilişkili olabilir. Almanya’daki Johannes Gutenberg Üniversitesi’nden psikolog Anna-Lena Schubert ve ekibinin yürüttüğü yeni bir araştırma, beynin theta bağlantısı adı verilen gizli ritminin, bilişsel yeteneklerle güçlü şekilde bağlantılı olduğunu ortaya koydu.

OpenAI CEO’sundan tepki çeken açıklama

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın yapay zekanın çocukların gelecekteki eğitimi ve zekası üzerindeki potansiyel etkisi hakkındaki görüşleri sosyal medyada kavga başlattı.

Hobi olarak yapsanız bile yeterli! Bunama riskini yüzde 40 azaltıyor

Yeni bir araştırmaya göre, orta yaşlarda düzenli olarak bisiklet süren kişilerin, özellikle genç yaşta ortaya çıkan bunama riskini önemli ölçüde azalttığı belirlendi.

Neden mutluluktan ağlarız?

Ağlamak, duygusal yüklenmeye karşı karmaşık bir biyolojik tepki. Ayrıca, iyi duygularla kötü duygular arasında bir ayrım yapmıyor