Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı, canlı yayında açıklamalarda bulundu. İşte Avcı’nın açıklamalarından satır başları…
“Trabzonspor’dan teklif aldığımda ekibin güçlü-güçsüz yanlarını tahlil ettik. Trabzonspor’a dördüncü görüşmenin akabinde transferim gerçekleşti. Birçok yerden teklif vardı. Bodrum’da suyun kenarındaydım, teklif oradan beni aldı. Trabzonspor’un her vakit bir tartısı vardır, tablo ne olursa olsun. Bir tahlil çalışması yaptık.”
“Özellikle Ertuğrul Doğan’a teşekkür ederim. Trabzonluluğunu, samimiyetini ve neler yapabileceğini ve benim ardımda durarak bana bu kapıyı açtı.”
“Trabzonspor’a gidince, bizim önceliğimiz oyunu alıp, sonra sonucu almamız gerekiyordu. Öncelikle ekip savunmasını onarıp devam ettik. Oyuncular buna yanıt verdi. Bunlara ağır bir biçimde çalıştık.”
“Dört yıllık idarenin bir liderin süreci var. Ünal Karaman’a ve Hüseyin Çimşir’e teşekkür etmek istiyorum, onların da katkıları var. Meslektaşlarımdır, Ünal hoca şampiyonluk sonrası beni aradı.”
“TRANSFERLERİM TAMAMDI”
“Sezona başlarken, ekiplerin transferleri, kamp yerleri muhakkak değildi. Biz geçen sene yarışırken bunların planlamasını yaptık. Ben kampa yüzde 85 transferler tamamlanmış halde girdim.”
“Roma maçları bizim için test maçlarıydı. O maçlar lige öz inanç olarak yeterli girmemizi sağladı. Oyunda salladık fakat 3 maçta 9 puan aldık, bu türlü girdik ulusal ekip ortasına. Sonra Galatasaray maçında 2-0 geriye düştük, akabinde galibiyeti kaçırdık.”
“Fenerbahçe maçında başkan olduk, 38. haftaya kadar liderliği bırakmadık. Ve açık orta puan farkıyla liderliği koruduk”
“ŞAMPİYONLUĞU HİSSETTİM”
“Galatasaray deplasmanında Visca’nın attığı golle şampiyonluk öyküsü başladı. Kendi içimde şampiyonluğu hissettim”
“Ocak ayında şampiyon ilan edildik. Mart ayında neden olamıyoruz dedik. Zihinsel dalgalanmalara neden oldu bunlar. Nisan ayında şampiyon olduk. Ben bu süreçte 3 sağ bek, 8 sol bek değiştirdim.”
“Taraftar, ekibi sahiplenmiş. Ekip için çocuğu üzere konuşuyor. Samimiyetleri, hislerini yaşamaları, şampiyonluk kutlamaları… Acayip duygusal anlardı. Hoş hikayelerim var. Kasımpaşa’yı 1-0 yendik, taraftar bana ‘1-0 kazanılır mı?’ diyor, Alanya maçının birinci yarısı 4-0 bitmiş, ikinci yarıdan sıkılmış. Kayseri maçında 2-0’dan 3-2’ye geri döndük. İki kişi hastaneye kaldırıldı, ‘İyi maç oldu diyor'”
“TEK BAŞIMA YAPAMAZDIM”
“Hiçbir teknik yönetici, tek başına kadrosu şampiyon yapamaz. Bunda idarenin, grubumun, çalışan herkese bu manada teşekkür ederim. Bu işin ana figürü alandaki oyuncu. Bir çalışıyorsun, iki irtibat var. Ben şuna inanıyorum, bu işin temelinde âlâ tertip, güzel oyuncu var. Fakat irtibatı bunun içine koymazsan bunun içinden çıkamazsın. Biz oyuncularla samimi bir halde, çok açık, gri olmadan paylaştık. Kulüp de bütün vecibelerini yerine getirdi.”
“En yakın rakibimiz 7 yenilgi almış. Biz 3 yenilgi aldık. Bir tanesi 3 penaltı ile karlı havada, başkası son hafta, bir tanesi de penaltı ve kendi kaleme gol atmışım.”
“Herkese yanlışlar olabiliyor. Bizim de kenarda canımız yanıyor. Bu oyunu sahanın içinden konuşmamız lazım. Hakem olarak konuşursak, gelişemeyiz”
“DALGALANMALAR OLDU”
“Son periyotta dalgalanmalar oldu. Savunmanın hepsinin değiştiği, merkez orta sahanın değiştiği maçlar oldu. Tertip bizi ayakta tuttu. Bu oyunda her vakit istikrarda gidemezsin. Toplamda 6 yenilgi aldım ve daima oyunun içinde kaldık biz.”
“Marek Hamsik, ismi gelince bana ‘Olur mu?’ dedim. Yazın bir konferans yaptık, oyun planlarından bahsettim. Odamdaki çerçeveyi gösterdim, kendisi de Napoli’de direkten dönmüş. Gel bir arada bu çerçeveyi dolduralım dedim. Riva’daki kampta nen merkez orta alandan bunları isterim, Sarri ne istiyor diye sordum, çabucak hemen tıpkı şeyleri söyledi. Ben bunun kadar tek pası, top gelmeden nereye atacağını… Kadıköy’deki Fenerbahçe maçında Marek Hamsik olsa, maç öbür bir kıssaya dönerdi. Oyunculuğunu konuşmayacağım. Berat’a paçasından tut dedim. Yanında fizyoterapist ile geziyor. Hiçbir şeyden şikayet etmedi, tam bir profesyonel.”
“Çok fazla sorumluluk almak, final yapmak için kendisini biraz tasaya soktu Bakasetas. Sakatlıktan sonraki süreci çabuk geçmek istedi. Siopis mahallenin gücü yüksek çocuğu. Bir gün seninle başlamayacağım dedim, hiç sorun değil dedi. İdmanın sevinç kaynağı. Bizden birisi.”
“DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”
“Denswil, Club Brugge’de oynuyordu. 3’lü stoperin sol stoperiydi. Başakşehir’de oynadım Club Brugge ile oradan tanıyordum. Beşiktaş’a da almak istedim. Bana ismi gelince görüştük, ‘Ben sol bek oynamak istemiyorum’ dedi. Ben de seni sol bek oynattığımda sol stoper üzere kullanacağım seni dedim. Kiralık oyuncumuz, kalmak istiyor, biz de devam etmek istiyoruz, görüşmeler devam ediyor.”
“Bir orta saha oyuncusu üzere Peres. Edin Visca’nın ardndan performansı daha da arttı. Çok mutlusu. Sakatlanınca, sakın sağ bek alma, döneceğim dedi. Roma’da ben almadan evvel de sol bekte oynuyordu”
“GİTMEK İSTEDİ”
“Djaniny’in geçen sene başında gitmek istedi. Önemli teklifler vardı. 6 aydır seninle çalıştım birisi ile 6 ay daha kaybedemem dedim. Bu ekip şampiyon olacak dedim. Adebayor’u tanıyor musun, tanıyorum dedi. Ben onunla da çalıştım dedim. Benzeri özellikleriniz var dedim. Özel bir oyuncu, şu an keyifli. Özel bir oyuncu, kaybetmek istiyorum. Değerli katkılar sağladı.”
“Cornelius, transferinde bonservis nedeniyle biraz zorlandık lakin ısrarcı oldum. Bizim ligin santrforunun bu türlü olması gerekiyor. Ligimizin kenar ortadan çok fazla savunma zaafiyeti var. Önde baskı yapabiliyor. Bu dönem saha içerisinde dayak da yedi. Özel bir insan. Önemli katkı sağladı. Bir santrfor bu türlü olması gerekiyor, çok mutlu kaldım.”
“İBB devrinde bir rapor geldi bana, Bosna iki ekibinde yetenekli bir kanat oyuncusu var diye. Sonra bir kadroyla hazırlık maçı yapıyoruz, Edin’in ekibiymiş. Maç 4-4 bitti. Rakibin her golünde Edin Visca var. Çabucak alalım dedim. Çok cüzi bir sayıya aldık. Röportajlarında bana öğretmenim diyor. Profesyonelliği, niyeti… Bir Türk üzere şu an. Çok katkı sağladı Başakşehir’de. Devre ortasında puan farkı vardı lakin tecrübelerimden burada olması gerektiğine karar verdim. Başakşehir’de bir stoperim sakatlandı, öteki gitmek isteyince müsaade verdim. Şampiyonluğu Abdullah Avcı kaybetti dediler. Uğurcan, Nwakaeme, Hamsik, taraftar istedi Edin Visca’yı, herkes istedi. Başakşehir’de yaşayamadık, burada yaşadık şampiyonluğu.”
“KULÜPLE GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR”
“Nwakaeme, akıllı ve güzel bir insan. Birinci karşılaştığımızda rakip olarak Adebayor’u neden oynatmadın diye sordu. Kadro oyununa uygun olmadığı için dedim. Öbür bir formasyonda oynadığım için dedim. Tony’e nazaran de formasyonla oynaman lazım. Kulüple görüşmeleri devam ediyor, bu süreci takip edeceğiz.”
“Abdülkadir Ömür’ün üstüne koyacak potansiyeli var. Trabzonspor’a gidince hangi mevkii de rahat ettiğini sordum, içeride daha rahat oynadığını söyledi. Çok âlâ gidiyordu, şanssız bir sakatlık yaşadı geçen sene. Bu seneye de üzücü başlamadı. Bizim yöre heyecanlı bir yöre, yansıyı evvel kendi oyuncusuna veriyor. Ben tekrar taraftara dayanaklarından ötürü teşekkür ediyorum. Çok özel oyuncularla çalıştım, Nuri Şahin, Arda Turan, Emre Belözoğlu… Abdülkadir Ömür de o usul özel bir oyuncu. Galatasaray maçından sonraki gün hayat bazen tabana vurmayı gerektirir dedim, basın toplantısında da biz bu oyuncularla şampiyon olacağım dedim. Son Antalyaspor maçından evvel ben bugün oynamak istiyorum dedi. O gün iki tane asist yaptı. Bu sene güzel bir istikrar yakaladı, önümüzdeki sene üstüne koyar lakin önümüzdeki dönem sarfiyat mi bilmiyorum.”
“DAHA UYGUNUNU YAPMAK İSTİYORUZ”
“Transferde geçen yıldan bir tık daha uygununu yapmak istiyoruz. Ağır bir trafiğimiz olacak. Takım derinliğini ve kalitesini oluşturmamız gerekiyor. Sol bek, sağ bek, stoper, 6-8 oynayacak oyuncu lazım. Tahminen bir tane daha kanat oyuncusu lazım.”
“Geçen sene Beşiktaş, şampiyon oldu. 15. hafta Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı. Şampiyonluk bitti, temel bundan sonraki süreç başlıyor. Kalitemizi derinleştirmemiz gerekiyor. Şampiyonlar Ligi’ne ulaşmak bizim için son derece kıymetli. Fatih Terim’in 8 şampiyonluğu var, 20. haftada yollar ayrıldı. Trabzonspor, tek bir şampiyonluk ile yetinmez. Yeniden yarışın içinde olmak, daha güzelini yapmak istiyoruz.”
“İyi ki Trabzonspor var dedirtmek istedik. Herkes hürmet gösterdi Fenerbahçe ve Galatasaray Liderleri takdir etti, oyunu ve transferleri”