YouTube sahte film fragmanlarından para kazanan kanallara müdahale edecek

YouTube, Sahte Film Fragmanlarına Karşı Harekete Geçiyor!

YouTube, aslında uzun süredir dillendirilen fakat bir türlü harekete geçilmeyen bir konsepte dur demeye hazırlanıyor. YouTube platformunda uzun süredir sahte film fragmanları ile izlenme ve kazanç elde eden kanallar var. Özellikle yapay zeka araçlarının çok daha gelişmesi ile birlikte bu durum fazlasıyla artmaya başladı. Gişe rekorları kıran filmler için yüzlerce fragman platformda yer alıyor ve YouTube, sahte görüntü ve fragmanlardan kazanç sağlayan kanallara karşı sonunda sert önlemler almaya başlayacak.

Platformdaki içerik oluşturucuların sahte fragmanlarla nasıl büyük rakamlar elde ettiğine dair çok sayıda rapor yayınlanmıştı. Zaman zaman stüdyoların da bu durumdan rahatsız olduğu ve izleyicileri yanıltacak içeriklerin önüne geçemedikleri belirtiliyordu. Bu kanalların aslında konsept videolardan çıkarak olayı tamamen sürümden kazanmaya devşirmesi YouTube’u harekete geçirecek gibi duruyor.

YouTube’un yapay zeka tarafından oluşturulan içeriği kullanan kanalları ortak programlarından kaldıracağı, yani bu kanallara para kazanmayı kapatacağı belirtiliyor. Firma platformunda büyük film markalarının yanlış temsil edilmesini nasıl ele alacağı konusundaki tutumunu değiştirdi ve Deadline’ın haberine göre bu hamleyle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu, “YouTube ortak programından uzaklaştırmalar da dahil olmak üzere uygulama kararlarımız, etkilenen içerik oluşturucunun sahibi olabileceği veya işletebileceği tüm kanallar için geçerlidir.”

Yapay zeka ve farklı film fragmanlarını montajlayarak konsept fragmanlar oluşturan kanallar, izleyicileri büyük film stüdyolarından gerçek bir şey gördüklerine inandırmasıyla sürekli olarak büyüdü. Sahte fragmanlar arasında son dönemde popüler olan Thunderbolts, The Fantastic Four gibi gişe rekorları kıran büyük IP’ler ve henüz resmi fragmanları bile yayınlanmamış sayısız film yer alıyordu.

Bu hamleden önce ilgili stüdyolar AI içerikli kopyalarını pazarlayan kanallardan telif yoluyla reklam geliri elde edebiliyordu. Bu eğilim oyuncuların yeteneklerinin ve değerlerinin sömürülmesine olanak sağladığı için SAG-AFTRA tarafından hoş karşılanmadı. Sendika daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada durumdan memnun olmadıklarını dile getirmiş ve şöyle demişti, “İnsan merkezli fikri mülkiyetin izinsiz, istenmeyen ve vasatın altındaki kullanımlarından para kazanmak dibe doğru bir yarıştır.” YouTube’un aldığı bu karar sonrası ilgili kanalların nasıl bir yol izleyeceği ve bu konsept fragmanların ne olacağı ise merak konusu.

Related Posts

Zuckerberg’den 100 milyon dolarlık maaş: WhatsApp’tan iş teklif ediyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketindeki yapay zeka krizine çözüm ararken doğrudan devreye girdi. Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Zuckerberg, işe almak istediği kişilere WhatApp mesajları göndererek yüklü paralar teklif ediyor.

Xbox uygulaması artık diğer platformlardan oyun açmanıza izin veriyor

Microsoft’un imza attığı yeni oyun arayüzü, Steam ve Epic gibi diğer platformlarla bütünleşik çalışacak.

Beyninizin gizli ritmi zekanızı ele veriyor

Zeka, beyninizin içsel uyumu ve görevler arasında ne kadar hızlı senkronize olabildiğiyle de ilişkili olabilir. Almanya’daki Johannes Gutenberg Üniversitesi’nden psikolog Anna-Lena Schubert ve ekibinin yürüttüğü yeni bir araştırma, beynin theta bağlantısı adı verilen gizli ritminin, bilişsel yeteneklerle güçlü şekilde bağlantılı olduğunu ortaya koydu.

OpenAI CEO’sundan tepki çeken açıklama

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın yapay zekanın çocukların gelecekteki eğitimi ve zekası üzerindeki potansiyel etkisi hakkındaki görüşleri sosyal medyada kavga başlattı.

Hobi olarak yapsanız bile yeterli! Bunama riskini yüzde 40 azaltıyor

Yeni bir araştırmaya göre, orta yaşlarda düzenli olarak bisiklet süren kişilerin, özellikle genç yaşta ortaya çıkan bunama riskini önemli ölçüde azalttığı belirlendi.

Neden mutluluktan ağlarız?

Ağlamak, duygusal yüklenmeye karşı karmaşık bir biyolojik tepki. Ayrıca, iyi duygularla kötü duygular arasında bir ayrım yapmıyor