Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

YRP’li Kılıç’tan İmamoğlu’nun CHP’nin cumhurbaşkanı adaylığı başvurusuna: Belediye başkanlığını bırakması lazım

YRP'li Kılıç'tan İmamoğlu'nun CHP'nin cumhurbaşkanı adaylığı başvurusuna: Belediye başkanlığını bırakması lazım

Yeniden Refah Partisi’nden İmamoğlu’na Tepki: “İstanbul’u Yönetmeli”

T24 Haber Merkezi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun CHP’deki cumhurbaşkanlığı önseçimine katılma başvurusuna ilişkin görüşlerini paylaştı. Kılıç, “İmamoğlu belediye başkanlığını bırakması lazım” dedi.

İmamoğlu’nun CHP’deki önseçime katılma başvurusuna ilk tepki Yeniden Refah Partili Kılıç’tan geldi.

Ekol TV’de konuşan Kılıç, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olmak için resmi başvuruda bulunan İmamoğlu’nun belediye başkanlığını bırakması gerektiğini belirtti. Kılıç, “Bu İstanbul’a kar yağıyor, çamuru var. Belediye başkanının İstanbul ile ilgili olması lazım. Ben Ankara’da yaşıyorum, trafiğe bakarım, çevre temiz mi değil mi ona bakarım. Başıboş sokak hayvanları toplanmış mı, toplanmamış mı ona bakarım” şeklinde konuştu.

“Seçim 6 ay sonra olsa eyvallah, tolere edebiliriz”

Kılıç, konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Tarihi belirsiz bir seçim için adaylığını ilan ediyorsa bütün imkanları buraya seferber edecek demektir. O zaman belediye başkanlığını bırakması lazım.

Biz de muhalefetteyiz, seçime hazırlanıyoruz ama İmamoğlu’nun önemli bir görevi var. Seçim 6 ay sonra olsa eyvallah, tolere edebiliriz. Anayasa’ya göre seçim 2028 yılının mayıs ayı.”