CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin soruşturmada, Bursa delegesi ifade verdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: Mustafakemalpaşa CHP İlçe Başkanlığı Görevini Yapan Kuru Savcıya İfade Verdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada yapılan ifadeye göre, Kuru 2017 yılından 2024 Aralık ayına kadar Mustafakemalpaşa CHP ilçe başkanlığı görevini üstlendiğini ve 38. CHP Olağan Kurultayı’na Bursa delegesi olarak katıldığını belirtti.

Kuru, 16 Ekim 2023 tarihinde Özgür Özel ve yanındaki çalışma arkadaşları Veli Ağbaba, Ensar Aytekin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Nadir Ataman’ın Bursa İl Başkanlığına gelerek kurultay delegeleri ile tanışma toplantısı düzenlediklerini ifade etti.

“KILIÇDAROĞLU GİBİ DIŞARIDAN DEVŞİRME ADAYLARI KOYMAYACAĞIZ”

Toplantıda Ağbaba’nın kendisine sigara içebileceği bir yer olup olmadığını sorduğunu belirten Kuru, Ağbaba’nın kendisine genel başkan seçilmesi için destek talep ettiğini ve belediye başkan adaylığı konusunda destek sözü verildiğini aktardı.

Toplantıda bulunan delegelerin Özgür Özel’i desteklemesi karşılığında çeşitli vaatler verildiğini belirten Kuru, böylelikle toplantının sona erdiğini ifade etti.

Kuru ayrıca, kurultaya katılmak amacıyla 44 Bursa delegesinin Ankara’ya geldiğini ve delegelerin iki ayrı otele yerleştirildiğini dile getirdi.

“ÖZEL’İ DESTEKLE PARANI AL, RAHATÇA SEÇİM İŞLEMLERİNİ YÜRÜT”

Kuru, kurultay sürecinde yaşadığı olayları detaylandırarak, bazı iddiaları ortaya attı ve bu iddiaları destekleyecek kanıtların olduğunu vurguladı.

Özdemir’in belediye başkanı adayı yapılarak mükafatlandırıldığını ve diğer bazı isimlere de villalar verildiğini belirten Kuru, bu durumların CHP örgütü tarafından bilindiğini söyledi.

Kuru, Özgür Özel’i destekleyenlere yönelik çeşitli vaatler verildiğini dile getirerek, kurultay sürecine dair yaşananları detaylarıyla anlattı.

Related Posts

Son dakika… İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon: Tunç Soyer’in de olduğu 137 kişi adliyeye sevk edildi!

Son dakika haberi… İzmir’de Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı’nın da aralarında olduğu 137 kişi gözaltındaki işlemlerin sona ermesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Aliağa Limanı’nda gemi yangını! Alevler geceyi aydınlattı

İzmir’de Aliağa Limanı’nda sökümü yapılan tanker gemisinde çıkan yangın karadan ve denizden müdahaleyle kontrol altına alındı.

Meclis Başkanı 41 oturumda seçilemeyince 4 eşek getirdi

Kosova’da, 15 Nisan’dan bu yana 41 kez toplanmasına rağmen meclis başkanı seçemeyen siyasi partilere yönelik protestolar sürüyor. Kosovalı aktivist Arianit Koci, meclis binası önüne 4 eşek getirerek siyasetçilerin uzlaşmaz tutumunu eleştirdi.

Türkiye yangın felaketi yaşıyor! Çeşme ve Ödemiş’te durum kritik

İzmir’in Çeşme, Ödemiş ilçeleri başta olmak üzere; Bursa’nın Mustafakemalpaşa ve Kütahya’nın Gediz ilçelerinde yangınlar devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’na ofis operasyonu: Mal sahibi ‘ihtiyaçtan’ satışa çıkardı

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi görüşmelerini yürüttüğü ofis satışa çıkarıldı. Mülk sahibi tarafından ilana konulan villa, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan ayrılmasının ardından hem parti kurmayları hem de kamuoyunun dikkatini çeken bir adresti. Şaibeli kurultay davası ve etkileri sürerken yaşananlar Kılıçdaroğlu’nu ‘bezdirme’ çabaları olarak nitelendiriliyor.

Serinlemek için baraj gölüne girip boğuldu

Elazığ’da Derman Tokur (51), serinlemek için girdiği baraj gölünde boğuldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.