Ankara Medipol Üniversitesi’nden “makam aracında uyuşturucu” iddiasına yalanlama

Ankara Medipol Üniversitesi, “Rektör Prof. Dr. Tolga Tolunay’ın makam aracında uyuşturucu madde yakalandığı ve şoförünün gözaltına alındığı ” iddiasına ilişkin bazı yayın organlarında yayınlanan haberlere karşı açıklama yaptı. Üniversite’nin yazılı açıklamasında, rektörlüğün konuyla ilişkisi olmadığı vurgulanırken, “Somut gerçekleri şuursuzca çarpıtanlar, yanlı ve haksız haber yaparak itibar suikastında bulunanlar hakkında hukuki sürecin başlatılacak ” denildi.

Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Tolunay‘la ilgili yayımlanan haberlere ilişkin üniversiteden yazılı açıklama geldi. Rektör Tolunay’ın konuyla ilgisi olmadığının vurgulandığı açıklamada şunlar kaydedildi:

Bazı basın ve yayın organlarında üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tolga Tolunay’ın makam aracı ve şoförü hakkında yapılan haberlerle ile ilgili açıklama ihtiyacı doğmuştur. Üniversitemizde yakın zamanda Rektör değişikliği olmuş ve önceki Rektörümüzün özel kaleminde şoför olarak çalışan haberlere konu kişi yeni rektörümüzün göreve başlamasıyla görevden alınmış ve işten çıkarılmıştır. İlgili şahıs suça karışmış ve evinde yakalanarak hakkında adli işlem yapılmıştır.

“İtibar suikastında bulunanlar hakkında hukuki sürecin başlatılacak”

Emniyet güçleri tarafından yapılan bilgilendirmede ‘Y. O. ikametinde yakalanmış, 06 AA 023 plakalı araç da ikamet önünde park halinde bulunmuş, şahsın ikameti ve araçta yapılan aramada suç unsuruna rastlanmamıştır.’ denilmiştir. Buna rağmen süreç ile ilgili tüm detaylar yargı makamları ile paylaşılmış ve gelişmeler yakından takip edilmiştir. Üniversitemiz ve Rektörümüz Prof. Dr. Tolga Tolunay ile hiç bir ilgisi olmayan konunun çarpıtılarak haber yapılması etik ve ahlaki değildir. Zarar verme kastıyla somut gerçekleri şuursuzca çarpıtanlar, yanlı ve haksız haber yaparak itibar suikastında bulunanlar hakkında hukuki sürecin başlatılacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.” (ANKA)

Related Posts

Uşak’ta Toprak Kayması: 2 Ölü, 2 Tutuklama

Uşak’ta toprak kaymasında 2 kişi hayatını kaybetti, 5 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Özgür Özel’den zehir zemberek sözler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a İsrail’e yeterli tepkiyi vermediği gerekçesiyle sert tepki gösterdi.

Pekin’deki şiddetli yağmurlarda en az 35 kişi hayatını kaybetti

Pekin’deki şiddetli yağmur heyelan ve sele yol açarken, en az 35 kişi hayatını kaybetti, 80,000’den fazla kişiyse bölgeyi tahliye etti.

Trafodan çıkan yangında 50 dönüm tarım arazisi kül oldu

Eskişehir-Seyitgazi yolu kenarında bulunan bir tarım arazisinde elektrik trafosundan kaynaklığı olduğu öğrenilen bir yangın çıktı. Yangın bölgesine ihbar üzerine çok sayıda jandarma, itfaiye ve Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait ekip sevk edildi …

Orhaneli’nde Yangın Yeniden Alevlendi

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde orman yangını kontrol altına alındı, yeniden canlandı, müdahale sürüyor.

79 Yaşındaki Hasta Helikopterle Van’a Sevk Edildi

Bahçesaray’da akciğer ödemi olan 79 yaşındaki hasta, ambulans helikopterle Van’a götürüldü.