İzmir Bornova’ya Kıbrıs Parkı

İzmir Bornova’ya Kıbrıs Parkı Açılıyor

İZMİR (İGFA) – İzmir’in Bornova ilçesinde 27 Ocak’ta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın doğum gününde açılacak olan park, sadece tarihi bir vefa sembolü olmakla kalmayacak; aynı zamanda mahalle sakinleri için müthiş bir sosyal yaşam alanı olacak. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, parkın açılışında Kıbrıs’tan laleler getirilerek ana ve yavru vatan arasındaki bağın güçlendirileceğini vurguladı.

Atatürk Mahallesi’nde Hürriyet, Barbaros ve Türkay Caddeleri’nin kesişim noktasında bulunan mevcut atıl durumdaki park alanı, Kıbrıs Parkı adıyla yeniden düzenlenecek.

Kuzey Kıbrıs’a Vefa: Rauf Denktaş’ın Anıtı Parkta Yer Alacak

Parkta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın büstü yer alacak. Ayrıca, Kıbrıs Barış Harekatı’nın mimarı Bülent Ecevit ile Kıbrıs Şehitleri’nin isimlerinin bulunduğu anıtlar dikilecek. Parkın içinde Napan Kafe adıyla mahalle sakinlerinin keyifle vakit geçirebileceği bir kafeterya da hizmet verecek.

Başkan Eşki: “Kıbrıs Mücadelesini Gelecek Kuşaklara Anlatacağız”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, park alanında yaptığı incelemelerde vatandaşlarla bir araya gelerek projeyi tanıttı. Başkan Eşki, “Kıbrıs bizim için çok önemli. Bu mücadeleyi ve insanlarımızın güveni ve huzuru için şehit olan kahramanlarımızı unutturmamak adına bu parkı yapıyoruz. Orada yaşananları her fırsatta gelecek kuşaklara anlatmamız gerekiyor. 27 Ocak’ta, Rauf Denktaş’ın doğum gününde parkın açılışını yapmayı planlıyoruz. O gün Kıbrıs’tan laleler getirecek, Bornova’dan Lefkoşa’ya Denktaş’ın anıtına laleler göndereceğiz. Bu gelenekle ana ve yavru vatan arasındaki bağı her yıl güçlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Dervişoğlu’ndan Ümit Özdağ için geçmiş olsun mesajı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bugün hakkında tahliye kararı verilen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ için geçmiş olsun mesajı paylaştı.

Canlı yayında ‘Nasrettin Hoca’yı’ öldürdüğünü itiraf etti: Aylar sonra ceset parçalarına ulaşıldı

Konya’da düğünlerde ve çeşitli etkinliklerde kostüm giyerek temsili Nasreddin Hoca’yı canlandıran ve 1 Nisan’dan itibaren kayıp olan Mehmet Tural’ın, öldürüldüğü ortaya çıktı.

İran İsrail’e neden gece saldırıyor? ‘Bilinçli tercih’ iddiası

Tel Aviv ile Tahran arasında karşılıklı hava saldırıları kesintisiz devam ediyor. İran’ın özellikle gece saatlerinde füze saldırılarını yoğunlaştırdığı dikkat çekerken, İsrail medyası bu zamanlamanın bilinçli bir tercih olduğunu öne sürüyor.

Filistin eyleminde gözaltına alınan 6 kişi serbest

Ankara’daki Filistin’e destek eyleminde gözaltına alınan 6 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Saatlerce uğraşıp 6 milyon TL kazanan balıkçılar kıyıya beş parasız döndü

Samsun’da kaçak avlandığı belirlenen ve piyasa değeri yaklaşık 6 milyon TL olan 6 ton kalkan balığına el konuldu.

Son dakika… İran’ın üst düzey 3 yöneticisi öldürüldü

İran devlet televizyonu, İsrail’in düzenlediği son saldırılarda Devrim Muhafızları İstihbarat Kurumu Başkanı Muhammed Kazımi ve iki generalin hayatını kaybettiğini duyurdu.