TÜRKONFED Bandırma’daki girişimci kadınlara ilham verdi

BALIKESİR (İGFA) –
Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) öncülüğünde, Türkiye İş Bankası desteğiyle yürütülen Girişimde Kadın Gücü projesi, Bandırma ilçesinde gerçekleştirilen ‘İlham Buluşması’yla girişimci kadınları desteklemeyi amaçlıyor. Proje, değişen ve dijitalleşen iş dünyasında kadın girişimcilerin iş geliştirme süreçlerine hızlı bir şekilde ayak uydurmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu(GÜNMARSİFED) ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İş Dünyasında Kadın Komisyonu(İDK) Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Bölümü Birim Müdürü Nazlı Coşkun ve GÜNMARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Funda Dedeoğlu’nun yanı sıra kamu, yerel yönetimler, özel sektör ve STK temsilcileri de katılım sağladı.

Açılış konuşmasında TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İDK Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Bandırma’nın tarım, hayvancılık, ticaret, sanayi ve ihracat alanındaki başarılarının sadece Balıkesir için değil aynı zamanda bölge ve ülke için büyük bir değer taşıdığını ancak ekonomik zorluklar ve yapısal sorunların Bandırma’nın gerçek potansiyelini ortaya koyamadığını belirtti.

Açık, girişimci kadınların ekonomik olarak güçlenmesinin bireysel yaşamlarını ve toplumsal yapının dönüşümünü sağlayabileceğine vurgu yaparak, “TÜRKONFED olarak, kadınların iş dünyasında daha da güçlenmelerini desteklemek adına projelerimize kararlılıkla devam edeceğiz. Kadınların iş gücüne katılımı, inovasyon, üretkenlik ve sürdürülebilirlik gibi göstergeleri artıran toplumlarda toplumsal bir dönüşümü ortaya koyuyor. Girişimde Kadın Gücü Projesi, toplumsal dönüşümü hedefleyen bir vizyonun somut bir yansımasıdır” şeklinde konuştu.

Related Posts

CHP Bulut’tan Timur Soyakn’ın gözaltına alınmasına tepki: Muhalif hiçbir sese, gerçeklere tahammülleri kalmadı

CHP Bulut’tan Timur Soyakn’ın gözaltına alınmasına tepki: Muhalif hiçbir sese, gerçeklere tahammülleri kalmadı

Afrika üzerinden geliyor! Bugün başlıyor: Sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağını belirterek vatandaşları günün en sıcak saatlerinde dikkatli olmaya çağırdı.

Yaz tatiliniz zehir olmasın! Denizlerin en tehlikeli canlısı… Dakikalar içinde felç geçirebilirsiniz

Elbette çoğumuzun aklına ilk önce köpekbalıkları ya da zehirli denizanaları gelse de, deniz büyüleyici güzelliğinin altında son derece tehlikeli canlılara da ev sahipliği yapıyor. Özellikle ‘Jaws’ gibi filmleri izledikten sonra, plajda rastlanan …

Son dakika… İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon: Tunç Soyer’in de olduğu 137 kişi adliyeye sevk edildi!

Son dakika haberi… İzmir’de Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı’nın da aralarında olduğu 137 kişi gözaltındaki işlemlerin sona ermesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Aliağa Limanı’nda gemi yangını! Alevler geceyi aydınlattı

İzmir’de Aliağa Limanı’nda sökümü yapılan tanker gemisinde çıkan yangın karadan ve denizden müdahaleyle kontrol altına alındı.

Meclis Başkanı 41 oturumda seçilemeyince 4 eşek getirdi

Kosova’da, 15 Nisan’dan bu yana 41 kez toplanmasına rağmen meclis başkanı seçemeyen siyasi partilere yönelik protestolar sürüyor. Kosovalı aktivist Arianit Koci, meclis binası önüne 4 eşek getirerek siyasetçilerin uzlaşmaz tutumunu eleştirdi.